HEWLETT-PACKARD

HP skal kvitte seg med mange tusen ansatte

Kunngjør nye kutt og innsparinger.

Mens HP Inc kutter i staben fortsetter selskapet å lansere nye produkter, som denne MacBook-konkurrenten kalt Spectre 13.
Mens HP Inc kutter i staben fortsetter selskapet å lansere nye produkter, som denne MacBook-konkurrenten kalt Spectre 13. Bilde: HP Inc
17. okt. 2016 - 12:33

Kuttene fremgår i en rapport fra selskapet til USAs finansmyndighet SEC (Securities and Exchange Commission) før helgen.

Produsenten av pc-er og skrivere skal fjerne mellom 3.000 og 4.000 stillinger de neste tre årene.

Nedbemanningen kommer i tillegg til 3.000 stillinger som tidligere er varslet overflødige i løpet av 2016. Ifølge Forbes har selskapet for tiden om lag 50.000 ansatte.

HP Inc. ble spunnet ut av Hewlett-Packard som et eget børsnotert selskap i fjor. Den andre delen, selskapet HP Enterprise, som er mer myntet på bedriftsmarkedet, har også vært gjennom et turbulent år med store endringer.

De nye kuttene er del av en spareplan HP Inc-styret vedtok i forrige uke. Når oppsigelsene er fullført i 2020 forventer HP Inc. en årlig effekt i form av kostnadsreduksjon i størrelsesorden 200 til 300 millioner dollar.

Se også høstens produktnyheter fra HP: Går i strupen på Apples bestselgere (Tek.no)

Berørte kan bli innleid arbeidskraft

Ifølge Business Insider vil noen av de overflødige få tilbud om ny jobb.

Det legges da opp til en tjenesteutsetting (outsourcing) hvor berørte (antallet er ikke oppgitt) får ny arbeidsgiver, men i praksis fortsetter å gjøre den samme jobben som innleid personell.

Bakteppet er et pc-marked som nå har falt i åtte strake kvartaler. Det er en historisk svikt i salget av datamaskiner globalt.

Les denne: PC-markedet krymper fortsatt

Det har riktignok gått verre ut for andre leverandører. Senest i forrige uke kom Gartner med tall som viste at HP opplevde en beskjed vekst i sitt pc-salg i siste kvartal.

HP Inc. forsøker å endre seg i takt med markedet. Det gjør seg også andre utslag, som at selskapet nylig kjøpte opp skrivervirksomheten til Samsung. Den transaksjonen tilfører selskapet rundt 6.000 nye ansatte.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.