TELE-KOMMUNIKASJON

HP skal tilby smartmobil

- Denne gangen må vi lykkes, sier Meg Whitman.

Er det duket for nok en satsing på webOS, eller er det Windows Phone 8 (eller noe helt annet) HP-toppsjef Meg Whitman nå har i tankene?
Er det duket for nok en satsing på webOS, eller er det Windows Phone 8 (eller noe helt annet) HP-toppsjef Meg Whitman nå har i tankene? Bilde: ChinaFotoPress/All Over Press

Forrige gang Hewlett-Packard forsøkte seg med egne mobiltelefoner gikk det ikke så bra. De kjøpte Palm i 2010 for å bruke operativsystemet webOS i alle slags produkter. Fiaskoen var et faktum allerede året etter.

Nå er de klare til å prøve igjen. Denne gangen er de nødt til å lykkes.

Det er essensen i et intervju HP-toppsjef Meg Whitman gjorde med Fox Business før helgen, der hun røper at selskapet «jobber med saken».

- Vi er nødt til å tilby smarttelefoner. For mange i verden er det deres første eller eneste datamaskin. Denne gangen er vi nødt til å få det til. Men det er bedre å ta tiden til hjelp enn å forhaste oss, sier Whitman.

Hun gir ingen nærmere detaljer, noe som åpner for spekulasjoner om hva slags plattform Hewlett-Packard sikter mot.

Flopp

Det var i fjor sommer at sviktende salg tvang HP til å legge ned all produksjon av nettbrett og mobiler.

Daværende HP-sjef Leo Apotheker bestemte seg for å vrake webOS, en av flere beslutninger som ble omgjort kort tid etter han fikk sparken.

Etterfølger Meg Whitman valgte å gjøre plattformen til åpen kildekode, og har siden uttalt seg i positive ordelag om dette operativsystemet, uten at det er noen garanti for en videre satsing.

Men HP har også lang erfaring med å tilby Windows Mobile-enheter, og ellers et langt og tett samarbeid med Microsoft. Ingen vil bli overrasket dersom det er Windows Phone 8 de nå har i tankene.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.