- HP SKAL være rimeligere enn Compaq

- Vi følger prisutviklingen i Compaq svært nøye, sier Petter Bakken i Hewlett-Packard Norge.

- Vi følger prisutviklingen i Compaq svært nøye, sier Petter Bakken i Hewlett-Packard Norge.

Annen pinsedag meldte Hewlett-Packard fra USA at nye prisnedsettelser skulle tre i kraft, med avslag på opptil 13 prosent. HP tar sikte på å erobre markedsandeler fra Compaq.

- Prisene kuttes onsdag eller torsdag i Norge, forteller Petter Bakken i HP Norge. - Jeg fortsetter å regne på det i kveld.

De nye prisene vil gjelde både bærbare i Omnibook-serien, og bordfaste i Vectra-serien. Økende dollarkurs gjør at nedslagene ikke blir så store som i USA.

- Nedslagene vil variere ganske mye, avhengig av modell og standard minneutrustning, sier Bakken. - Spennet vil være fra 1,3 prosent til rundt 9 prosent. Det blir forholdsvis større nedslag på modellene med mye standard minne.

Bakken bekrefter den harde pristevlingen som foregår mellom den etablerte pc-giganten Compaq og den erfarne utfordreren HP.

Sist Compaq senket prisene i USA var 5. mai. Norge fulgte opp med aggressive priskutt 6. mai, forteller Asbjørn Søgstad i Compaq Norge. Han bekrefter at økende dollarkurs gjør at norske forbrukere ikke får de samme prisreduksjonene som de amerikanske. Compaqs priskutt gjaldt både bærbare, bordfaste og servere.

Til toppen