FORBRUKERTEKNOLOGI

HP Slate ingen utfordrer til iPad

Windows Tablet med oppdatert grensesnitt, beregnet på avgrensede yrkesgrupper.

Utfylling og signering av spesialiserte skjemaer er en hovedgrunn til å velge Slate framfor vanlig minibærbar.
Utfylling og signering av spesialiserte skjemaer er en hovedgrunn til å velge Slate framfor vanlig minibærbar. Bilde: HP
25. okt. 2010 - 12:22

Presentasjonen av HPs nettfjøl Slate på forbrukermessen CES i Las Vegas i januar i år bar bud om en utfordrer til Apple iPad. Fredag kom HP Slate 500 i salg i USA, og det er klart at produktet er myntet på noen utvalgte yrkesgrupper. Den er en tradisjonell Windows pc uten tastatur, med en berøringsskjerm som også kan betjenes med en digital penn. Håndskriftsgjenkjenning er standard.

HP beskriver Slate 500 som «den ideelle pc-en for profesjonelle som vanligvis ikke arbeider ved et vanlig skrivebord, men som trenger å være produktive i et sikkert og kjent Windows-miljø. HP Slate 500 er også beregnet på dem som bruker skreddersydde Windows-applikasjoner.»

Skjermen er på 8,9 tommer, og maskinen veier 680 gram. Den har WLAN, men ikke mobilnett. Den har to kameraer, en «webcam» foran og et tre megapikslers bak, slik at den kan brukes som terminal for videokonferanser, og samtidig benyttes som vanlig kamera der motivet vises på skjermen.

Slate drives av en Intel Atom-prosessor i 1,86 GHz under Windows 7. Minnet på 2 gigabyte kan ikke utvides. Intern lagring er SSD på 64 gigabyte. Kretser for akselerert grafikk skal gi bedre multimedieegenskaper enn vanlig for Atom-drevne enheter. Tilleggsutstyr kan koples til gjennom Bluetooth eller apparatets ene USB 2.0-utgang. En leser for SD-kort er standard. Det er også en «Slate Dock» som gir ytterligere to USB-utganger, samt HDMI. HDMI er påkrevet for å kople apparatet til en ekstern skjerm eller en projektor.

Utfylling og signering av spesialiserte skjemaer er en hovedgrunn til å velge Slate framfor vanlig minibærbar. <i>Bilde: HP</i>
Utfylling og signering av spesialiserte skjemaer er en hovedgrunn til å velge Slate framfor vanlig minibærbar. Bilde: HP

HP har tidligere presisert at de vil bruke et annet operativsystem enn Windows, nærmere bestemt WebOS som de overtok da de kjøpte Palm, til mobiltelefoner og nettfjøler beregnet på forbrukermarkedet.

HP har lagt ut en video på Youtube, som forklarer hva Slate 500 kan brukes til. Detaljerte spesifikasjoner er lagt ut her (pdf, 4 sider).

Anbefalt pris i USA er 799 dollar, i overkant av 4600 kroner. Det er uvisst når apparatet kommer i salg i andre land.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.