RESULTATERFINANS

HP sliter med milliardkjøp

Autonomy-aksjonærer lar seg ikke friste. Nå utsetter IT-giganten akseptfrist på bud.

Leo Apotheker sliter med å få aksept fra aksjonærene i Autonomy, selv om budet beskrives som svært godt.
Leo Apotheker sliter med å få aksept fra aksjonærene i Autonomy, selv om budet beskrives som svært godt. Bilde: HP
13. sep. 2011 - 13:18

Hewlett-Packard i august at de ville kjøpe det britiske programvareselskapet Autonomy, samtidig som de gjorde en rekke strategiske endringer. Prisen HP ville betale for aksjene til Autonomy var på hele 11,2 milliarder dollar, eller 63,4 milliarder norske kroner.

Dette var en betydelig oppkjøpspremie. Prisen var nemlig 64 prosent høyere enn hva Autonomys aksjer hadde vært handlet til på Londonbørsen før budet kom. Budet kom også i en periode hvor bekymringer om verdensøkonomien har fått aksjeverdiene verden over til å rase.

Man skulle tro at Autonomys aksjonærer ville ta pengene, si takk og løpe. Men den gang ei. Så langt har bare 41,6 prosent av aksjonærene i selskapet akseptert budet. Det melder Reuters. Nyhetsbyrået skriver videre at H har forlenget akseptfristen til tredje oktober.

Fra analytikerhold blir det anført at investorene håper på at det kommer et konkurrerende bud på Autonomy, som er verdens største aktør innen innholdsforvaltning innen søk og gjenfinning. Men markedet er ikke like overbevist om dette. Aksjekursen til Autonomy handles noe lavere enn hva budet til HP verdsetter selskapet til.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.