HP snur pendelen og skal igjen ansette

I fjor skrellet HP 15 000 stillinger globalt. Nå har pendelen snudd og HP Norge trenger nye folk.

HP snur pendelen og skal igjen ansette

I fjor skrellet HP 15 000 stillinger globalt. Nå har pendelen snudd og HP Norge trenger nye folk.

I fjor sommer kom sjokkbeskjeden fra HP sentralt om at ti prosent av HPs ansatte på global basis skulle bort i løpet av de neste 18 månedene.

Dette innebar rundt 15.000 stillinger. Sammen med IBM ville dermed to av verdens største IT-selskaper skrelle nærmere 30.000 stillinger som et ledd i effektiviseringstiltak.

Markedsdirektør Roar Haugland i HP Norge uttalte til digi.no at det var uklart hvordan nedbemanningen ville ramme HP Norge som ennå slikket sårene etter den kraftige nedbemanningen tre år tidligere i forbindelse med fusjonen med Compaq.

    Les også:

Men nå har pendelen åpenbart snudd, og HP Norge skal igjen ansette storstilt.

2005 var et «sannhetens år» for IT-markedet. Det har skjedd større endringer i 2005 enn i mange av de foregående årene, og HP Norge ble vinneren i den knallharde kampen i maskinvaremarkedet.

Verdens største dataselskap gjør det nemlig svært bra for tiden. HP Norge passert fire milliarder kroner for 2005, mot 3,68 milliarder året før. Det gir en vekst på 8,7 prosent.

46 nye hoder skal på plass i HP Norge før sommeren. Ifølge kommunikasjonsansvarlig Ragnhild Hærem Østmo er halvparten allerede på plass, mens resten vil tiltre innen august.

HP Norge vil i denne omgang også tilby trainee-stillinger som kan bli en svært attraktiv mulighet for nyutdannede.

Det er spesielt salgsorganisasjonen som HP nå styrker. Hele syv personer skal gå inn i tjenestesalg. I tillegg blir både helse- og olje/gass- satsingen styrket.

De nyansatte vil i hovedsak plasseres innen forretningsområdene TSG (Technology Solutions Group) og PSG (Personal Systems Group).

Det er spesielt på bærbare PC-er HP Norge har ledet an med en vekst på hele 37 prosent i salg av antall solgte enheter totalt i fjerde kvartal i år sammenliknet med samme periode i fjor.

HP Norge ser framover på tjenestemarkedet som spennende. Analytikere har snakket om konsolidering, outsourcing og virtualisering i mange år.

Nå skjer det, og HP Norge ser mange muligheter innen dette store selskaper som Hydro, Aker Kværner, Norske Skog og Ergo Group.

Til toppen