RESULTATERFINANS

HP splitter opp gigantdivisjon

I januar slo Carly Fiorina sammen HPs PC- og skriveravdelinger. Nå har Mark Hurd skilt dem igjen.

14. juni 2005 - 08:58

Hewlett-Packards toppsjef Mark Hurd kunngjorde i går at han har skilt selskapets PC- og skriveravdelinger som ble slått sammen i januar i år.

Noen detaljert begrunnelse er ikke gitt. En HP-talsperson forklarer at det dreier seg om å «strømlinjeforme forretningen fra ledelses- og organisasjonssynspunkt», slik at lederne for de respektive avdelingene kan «doble fokuset».

Skriveravdelingens tidligere ledere Vyomesh Joshi, som fikk ansvaret for den sammenslåtte avdelingen, skal igjen få konsentrere om skrivere, kameraer og bilder.

PC-avdelingen skal ledes av Todd Bradley, kjent fra en driftsrettet lederkarriere i PalmOne, der han endte opp som toppsjef fra 2002 til han gikk av i mars i år.

Det siste året har HPs PC-avdeling blitt stadig mer lønnsom, samtidig som det har tapt markedsandeler til Dell. Lenovos overtakelse av IBMs PC-avdeling antas å kunne bidra til at HP fortsetter å styrke seg.

Investorer og analytikere har ved flere anledninger anbefalt HP å skille ut PC-avdelingen som eget selskap. Forrester-analytiker Ted Schadler sier til News.com at gjenopprettelsen av en egen PC-avdelingen vil gjøre den enklere å skille ut som eget selskap, men at han likevel ikke ser tegn på at det skulle være hensikten til HPs nye toppledelse.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.