HP størst på datalagring

Hewlett-Packard spiser nye markedsandeler og troner alene på datalagringstoppen i Norge. Det viser tall fra analyseselskapet IDC, skriver HP i en pressemelding.

Selskapet har i årets første kvartal en markedsandel på 36,4 prosent målt i omsetning. Det er en vekst på 4,8 prosentpoeng fra forrige kvartal, og utgjør ifølge HP en markedsandel større enn de tre nærmeste konkurrentene til sammen.

    Les også:

Lanseringen av HP StorageWorks EVA4400 har ifølge HP vært en stor suksess. Fra de første leveransene i midten av mars og frem til i dag skal HP ha solgt 70 slike systemer i Norge.

Nevnte produkt er selskapet nyeste og rimeligste EVA-system (Enterprise Virtual Array), og målgruppen for denne lagringsløsningen er primært små og mellomstore bedrifter.

- Mange som tidligere ikke vurderte et EVA-system har nå kastet seg på bølgen. Systemet er skalerbart, enkelt å installere og enkelt å drifte. Man trenger ikke tung kompetanse innad i organisasjonen for å investere i denne løsningen, sier Arild Saghagen, senior produktsjef for datalagring i HP Norge.

    Les også:

Til toppen