HP størst på IT-administrasjon

HP er faktisk markedsleder på programvare for IT-administrasjon, men satsningen går i minus.

HP er faktisk markedsleder på programvare for IT-administrasjon, men satsningen går i minus.

Markedet for avanserte systemer som lar IT-avdelingen overvåke og fjernstyre både servere, PC-er og nettverk er i hyggelig vekst.

Mange ville nok trodd at enten CA Unicenter eller IBM Tivoli var markedsleder, men det er feil - det er HP størst, men dette er en delt glede for selskapet. I tillegg er Microsoft etterhvert blitt en større aktør i markedet.

I følge ferske tall fra analyseselskapet IDC viser at HP spiser markedandeler, for markedet løftet seg 11,6 prosent i fjor, men HP løftet salget med 15,8 prosent til 922 millioner dollar. Dette gir HP en markedsandel på 24,1 prosent.

Men - av ukjente årsaker - har Openview-satsningen til HP gått med betydelige underskudd de tre siste årene. I følge IDC har divisjonen akummulert et driftsunderskudd på 145 milliarder dollar - 921 millioner norske kroner - de siste tre årene. Mye av dette skal dog være relatert til oppkjøp, hevder HPs norske programvaresjef-sjef Kristian Borge-Jensen

Han vil ikke oppgi norske markedsandler, men forteller at Norge ligger i tet av den positive trenden HP opplever internasjonalt.

Til toppen