BEDRIFTSTEKNOLOGI

HP: Strategi for nettsentrert lagring

Lagring vokser tre ganger så raskt som servere. HP har samlet alt av drift og lagring i en egen avdeling, og rekruttert Nora Denzell fra Legato til å lede det prioriterte satsingsområdet.

30. mars 2001 - 06:38
Nora DenzellIBMLegato SystemsHewlett-PackardCarly Fiorina

- HP er ikke det første du vanligvis forbinder med lagring, sier Denzell (uttales med trykk på "ell"). - Jeg ble også overrasket da det gikk opp for meg hvor dypt HP var engasjert på dette området.

Ifølge analyseselskapet D.H. Brown er HP verdens ledende innen "visjon" og "helhetlig produktlinje" innen lagring. Produktspekteret er bredt innen både tape og disker. HP er OEM-leverandør til blant andre Sun og Dell. I 2000 leverte selskapet disker på til sammen 28 petabytes. 2500 ingeniører arbeider for å utvikle tilbudet. To tredeler av disse konsentrerer seg om programvare.

Forrester Research forventer at innen tre år vil det investeres tre ganger så mye til lagring som til servere. Derfor er det maktpåliggende for serverleverandører som HP å komme i en posisjon der markedet betrakter dem som lagringsleverandør med servere, og ikke serverleverandør med lagring. For HP er lagring blitt et av fire prioriterte områder, ved siden av e-tjenester, konsulent og utskrift.


Problemstillingen Denzell vil diskutere er følgende: Innen tre år er det sannsynlig at din organisasjons datalager vil være ti ganger så stort som det er i dag. Hvordan skal du holde styr på ti ganger så mye data, uten å ansette tilsvarende flere folk?

- Det er selvfølgelig en rekke andre utfordringer, for eksempel sikkerhet, distribusjon og så videre. Men der er det løsninger. Det mest presserende problemet er at du ikke vil mangle folk når datamengdene truer med å drukne deg.

HPs løsning er å forene utviklingen av driftsverktøyet Open View med den utviklingen selskapet tror lagring vil følge. Denzell mener dette vil gjøre det mulig å la være å øke mannskapet selv om datalageret tidobles, og samtidig gjøre om informasjonsmengdene til en ressurs i konkurransen.

Hun skiller ut tre trinn innen lagringsløsningenes utvikling: gårsdagens direkte kopling mellom disk og server, dagens dedikerte filservere (NAS for "network attached storage") og lagringsnett (SAN for "storage area networks"), og morgendagens nettsentrerte lagring - "network centered storage".







HPs merkelapp på dette er "Federated Storage Area Management" eller FSAM. Det betegner en skalerbar lagringsløsning basert på felles styring av samtlige lagringsressurser i nettverket, slik at det lagringstjenesten leveres uavbrutt, og administratoransvaret kan vokse fra 100 GB til 100 TB per person uten stress og overarbeid.


Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Store muligheter for norsk design i USA
Store muligheter for norsk design i USA

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.