HP Superdome fornyes med ny Itanium 2

HP fornyer sine Integrity Superdome med den nye Itanium 2 6M-prosessoren fra Intel. Ett system kan kjøre Unix, Linux og Windows samtidig.

HP fornyer sine Integrity Superdome med den nye Itanium 2 6M-prosessoren fra Intel. Ett system kan kjøre Unix, Linux og Windows samtidig.

På samme dag som Intel offisielt lanserer sin nye 64 biters Itanium 2 6M-prosessor i 1,5 GHz – og tre dager etter at både IBM og Dell lekket sine planer om Itanium 2 6M-baserte servere, slår Hewlett-Packard til med nye servere i Integrity-familien, basert på den samme serveren.

    Les også:

I første omgang er det snakk om nyheter i den nedre og øvre enden av produktspektret. Toppmodellen Integrity Superdome fornyes helt, med nye modeller med både 16, 32 og 64 prosessorer. Her tilbyr HP en foreløpig eksklusivitet, nemlig ett system som på samme tid kan kjøre både Unix, Linux og Windows. Målgruppen er heterogene miljøer som vil konsolidere.

Fra i dag tilbys også nye to- og fire prosessors servere med den nye prosessoren.

Itanium 2 6M-lanseringer fra HP framover illustreres best med denne plansjen som ble vist på pressekonferanser verden over.

De kommende par årene vil HP fortsette å tilby servere med egne prosessorer, det vil si det de har arvet fra Compaq (Alpha) og Tandem (NonStop), i tillegg til sin egen PA-RISC. I 2006 skal det bare være tre serverfamilier igjen:

  • Integrity, basert på Itanium-prosessorer
  • NonStop, også basert på Itanium-prosessorer
  • ProLiant, basert på Intel 32 biters arkitektur

For Integrity-modellene tilbyr HP fleksible ordninger med kapasitet på forespørsel, slik at kunder kan nøye seg med lavere faste investeringer og samtidig være garantert å ha nok datakraft til å møte uventede behovsøkninger.

Når det gjelder de nye to- og fireprosessors modellene, mener HP å kunne dokumentere at de har bedre ytelse per pris enn konkurrenter som IBM og Unisys. Den nye fireveismodellen rx5670 oppnår i overkant av 120.000 tpmC på standardtesten til Standard Performance Evaluation Corporation (SPEC). Dette er noe mer enn åtteveis modellene fra både IBM og Unisys, samtidig som prisen er signifikant lavere.

Ytelsesmålinger for toprosessors modellen rx2600 tyder på at den er raskere på både heltall og flytetall enn en ny Power 4+-maskin fra IBM med 1,7 GHz-prosessor.

Itanium-prosessoren krever spesielt tilpasset programvare. Over 500 applikasjoner og systemer fra blant andre Microsoft, Oracle, BEA, SAP, PeopleSoft, SAS og Siebel skal være optimalisert. HP forventer over 1000 innen utgangen av 2003.

Til toppen