HP-tallene bedrer seg etter jobbkutt

HP-sjef Mark Hurd har fått skikk på HP-skuta - men det har kostet mange HP-ansatte jobben.

HP-tallene bedrer seg etter jobbkutt

HP-sjef Mark Hurd har fått skikk på HP-skuta - men det har kostet mange HP-ansatte jobben.

HP-sjef Mark Hurd har fått en god start i HP, etter at han tok over for Carly Fiorina 1. april i fjor. Hun ble sparket etter uenigheter med styret og etter at fusjonen med Compaq ikke ga ønsket vekst.

Hurd begynte restruktureringen av selskapet i fjor sommer og har kuttet 15.000 stillinger i prosessen. Det utgjør omtrent 10 prosent av arbeidsstokken og ser ut til å ha hjulpet godt på resultatene.

I selskapets siste kvartal steg fortjenesten med 30 prosent til 1,2 milliarder dollar. Det ga en fortjeneste pr. aksje på 42 cents, 4 over analytikernes forventning. Omsetningen økte med 6 prosent til 22,7 milliarder dollar.

Omsetningen i USA, Canada og Sør-Amerika viste størst vekst med 10 prosent, mens EMEA (Europa, Midtøsten og Afrika) stagnerte litt med 1 prosents vekst. Veksten i Asia var på 6 prosent.

Med unntak av konsulent og tjenestedivisjonen, som hadde en nedgang på 2 prosent, viste alle HPs divisjoner fremgang. PC-divisjonen, som konkurrerer intenst med Dell, vokste med 8 prosent og endte på 7,4 milliarder dollar i omsetning. Konsument PC-ene viste størst vekst med 18 prosent. Skriverdivisjonen er HPs mest profitable og hadde også en omsetningsvekst på 8 prosent. Omsetningen endte på 6,5 milliarder dollar.

Mange amerikanske selskaper avvikende regnskapsår. De fleste av selskapene har et avvik på seks måneder i forhold til kalenderåret og avslutter sitt regnskapsår 30. juni. HP og Dell derimot, begynner sitt regnskapsår 1. november. Tallene for HPs første kvartal er derfor for månedene november, desember og januar.

Til toppen