HP tar markedsandeler og leverer gode tall

HP-sjef Mark Hurd tror HP kunne spist enda mer av Dells markedsandel, men prioriterte overskudd.

HP tar markedsandeler og leverer gode tall

HP-sjef Mark Hurd tror HP kunne spist enda mer av Dells markedsandel, men prioriterte overskudd.

HP har som så mange andre amerikanske selskaper et avvikende regnskapsår. Nå har selskapet lagt frem tallene for det som er deres første kvartal i 2007.

Overskuddet steg med 26 prosent fra 1,2 milliarder dollar til 1,5 milliarder i HPs første kvartal i deres avvikende regsnakapsår for 2007. Omsetningen økte med 11 prosent fra 22,7 milliarder dollar i tilsvarende kvartal i fjor til 25,1 milliarder i år.

HP har forbigått Dell som verdens største PC-leverandør og selskapet har hatt en stor fremgang også omsetningsmessig i denne divisjonen. Selskapet solgte PC-er for 8,7 milliarder, noe som var en fremgang på 17 prosent. Prisene på PC-er falt kraftig ifjor og selv om noe av det oppveies av at mange kunder kjøper mer avanserte systemer, så var volumveksten større enn omsetningsveksten. HP solgte 19 prosent flere maskiner i årets første regnskapsmessige kvartal.

Fremgangen har gått på bekostning av konkurrenten Dell. HP-sjefen sier at han tror de kunne tatt enda større markedsandeler, hvis de hadde vært mer aggressive på prisen.

- Man kan få større markedsandeler, men da er det ikke sikkert at man blir fornøyd med resultatet. Nøkkelen ligger i å få til begge deler og jeg er spesielt fornøyd med at vi klarte å ta markedsandeler samtidig som vi kunne legge frem rekkordresultat, sier Hurd til CNet News.

Akkurat som konkurrenten IBM, som HP nylig har forbigått som verdens største IT-selskap målt etter omsetning, satser HP hardt på å vokse innen programvare. Omsetningen fra denne divisjonen blir liten sammenlignet med PC- og printerdivisjonene, men den stiger raskt. Med litt drahjelp fra kjøpet av Mercury i fjor, økte omsetningen av programvare med hele 81 prosent sammenlignet med året før. Dermed endte den på 550 millioner dollar.

- Det var en god start på året med enda et solid resultat, sa Mark Hurd, HPs toppsjef på en telefonkonferanse i forbindelse med kvartalspresentasjonen, ifølge CNet News.

Skriverne er HPs mest lukrative forretningsområde. Omsetningsmessig er divisjonen mindre enn PC-divisjonen med en omsetning på 7 milliarder dollar. Det var en fremgang på 7 prosent sammenlignet med året før. Resultatmessig er imidlertid skriverdivisjonen den største bidragsyteren, med et resultat på 1,1 milliarder dollar.

På server og lagring var ikke fremgangen like stor. Omsetningen steg med fem prosent og endte på 4,5 milliarder dollar. Fremgangen var størst på billige x86-baserte servere som vokste med 10 prosent, mens selskapet opplevde en regelrett nedgang på 6 prosent i salget kraftigere og dyrere servere.

Til toppen