HP til stormangrep på forbrukermarkedet

HP skal bruke 300 millioner dollar på å markedsføre 158 nye forbrukerapparater, blant annet denne hendige gjennomsiktige skanneren.

HP skal bruke 300 millioner dollar på å markedsføre 158 nye forbrukerapparater, blant annet denne hendige gjennomsiktige skanneren.

Toppsjef Carly Fiorina sto i spissen for en storstilt presentasjon av Hewlett-Packards forbrukerrettet høstkolleksjon på ikke færre enn 158 nye apparater i New York i går. Hun har satt av 300 millioner dollar for å markedsføre kolleksjonen, under det epikureiske slagordet "Enjoy more!" ("Nyt mer!").

    Les også:

En av kolleksjonens stjerner er den avbildede gjennomsiktige loddrette skanneren, "HP Scanjet 4600 series see-thru skanner". Ideen er at du skal slippe å legge et ark eller et bilde oppe på skanneren. I stedet holder du glassflaten opp mot objektet, og det du ser gjennom glasset, er det som skannes. Alle som har prøvd å skanne bilder fra bestemors fotoalbum, vil umiddelbart erkjenne hvor stort dette er.

En annen svært interessant nyhet er den PC-uavhengige DVD-brenneren HP DVD Movie Writer dc3000. Denne kan du kople til en videospiller og kopiere kassetter direkte til DVD. (Du kan selvfølgelig også kople den til en PC og brenne derfra.) Dette er antakelig den enkleste måten å digitalisere alle dine hyllemetre med nedstøvede videokassetter, og begynne å redigere dem med tanke på kommende generasjoner.

Flere av nyhetene er skrivere og kameraer. For de kresne tilbyr HP en fotoskriver (Photosmart 7960) med åtte blekkpatroner, blant annet gråtoner som hjelper særlig på utskrifter i sort-hvitt. Utskrifter fra denne skriveren skal dessuten ha en fargekvalitet som er bedre enn tradisjonelt framkalte bilder, samtidig som de er mist like motstandsdyktig mot falming.

Kameraet Photosmart 945 er HPs hittil mest intelligente for vanlige brukere. Den har et innebygget filter som garanterer at bildet kommer ut slik du selv ser motivet i det du knipser. Det kompenserer på samme måte som det menneskelige øyet, og du slipper overraskelser av typen detaljer som blir borte i skarpt sollys.

Andre nyheter er hjemme-PC-er spesielt tilrettelagt for fotobehandling, alt-i-ett hjemmeskrivere, programvarepakker (Image Zone) for alle slags fotorelaterte oppgaver, nytt fotopapir, et nytt kamera beregnet på PDA-er, bærbare PC-er beregnet på fotografering, underholdning og Internett, og så videre.

Vårt søsterorgan DinSide.no vil presentere flere av nyhetene i egne artikler. Se for eksempel:

Til toppen