BEDRIFTSTEKNOLOGI

HP tilbyr bedrifter nye sikkerhetspakker

Forener teknologi skaffet gjennom oppkjøp: ArcSight, Fortify og TippingPoint.

De grunnleggende tjenestene innen IT-sikkerhet for bedrifter, slik HP ser det.
De grunnleggende tjenestene innen IT-sikkerhet for bedrifter, slik HP ser det.
13. sep. 2011 - 07:28

Det siste året har HP brukt rundt 14 milliarder dollar på oppkjøp. Blant disse er tre selskaper med avansert teknologi innen ulike sikkerhetsrelaterte nisjer: ArcSight, Fortify og TippingPoint.

HP kunngjorde i går en utvidet portefølje av IT-sikkerhetsverktøy for bedriftsmarkedet, under fellesbetegnelsen Enterprise Security Solutions. Porteføljen markedsføres med henvisning til selskapets nyeste rapport om kybertrusler mot bedrifter: 2011 mid-year top cyber security risks report (pdf, 24 sider), og til to ferske rapporter, fra henholdsvis Pokemon Institute og Coleman Parkes, om hva kyberkriminalitet koster bedrifter hvert år og behovet for egne verktøy for å styre risikoen som bruken av IT-systemer medfører. De to sistnevnte undersøkelsene er begge sponset av HP.

Den utvidede sikkerhetsporteføljen tilbys samtidig med et seminar, «Enterprise Security Discovery Workshop», der potensielle brukere gis en innføring i rammeverket som HP baserer sin sikkerhetssatsing på.

De grunnleggende tjenestene innen IT-sikkerhet for bedrifter, slik HP ser det.
De grunnleggende tjenestene innen IT-sikkerhet for bedrifter, slik HP ser det.

Blant nyhetene i sikkerhetsporteføljen:

  • ArcSight Express 3.0, et verktøy som skal bedre en organisasjons evne til å avdekke og hindre kybertrusler, og håndtere situasjoner der en trussel viser seg.
  • Reputation Security Monitor gir ArcSight-brukere en oppdatert oversikt over IP- og DNS-adresser som brukes til å utnytte sårbarheter i webapplikasjoner.
  • Fortify Security Center er en suite for å teste ut sårbarheter i bedriftsapplikasjoner. Den tilbys både på lisens og som tjeneste på abonnement.
  • TippingPoint Web Application Digital Vaccine 2.0 er en tjeneste for å verne kommersielle og skreddersydde nettapplikasjoner ved å identifisere sårbarheter i sanntid og levere virtuelle patcher i påvente av en fiks. For dem som tyr til Snort for å løse dette i dag, tilbyr HP en forenklet overgang til det de mener er utvidet beskyttelse.

For bedrifter som i større grad ønsker å kjøpe IT-sikkerhetstjenester, har HP fire andre nyheter:

  • Information Security Management omfatter tjenester for å styre sikkerhetsregler og prosesser.
  • End Point Threat Management er en nettskytjeneste for å verne pc-er og server mot ondsinnet kode og datainnbrudd ved å blokkere ikke-autorisert kommunikasjon og ved å hindre installasjon av uønsket programvare.
  • Security Information and Event Management tilbyr tjenester for å analysere sikkerhetsrelatert informasjon relatert til intern trafikk og hendelser, og for å dokumentere overholdelse av interne og offentlige regler.
  • Application Security Testing-as-a-Service er tjenester innen kodeskanning og penetrasjon, der hensikten er å effektivisere utviklingen av sikker programvare.
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.