HP tilbyr Linux på bedrifts-pc

Blant målgruppene er skole og utdanning.

HP tilbyr Linux på bedrifts-pc

Blant målgruppene er skole og utdanning.

HP har informert utvalgte amerikanske publikasjoner at de fra 15. desember vil selge stasjonære pc-er av typen Compaq dc5850 forhåndslastet med Novell Suse Linux Enterprise Desktop. Målgruppen er oppgitt å være bedriftsmarkedet. Samtidig vil HP satse på markedsføring over skole og utdanning, som også er utpekt som målgruppe for selskapets Linux-baserte minibærbare.

Pc-en vil leveres med kontorpakken OpenOffice.org, en nettleser, diverse multimediaverktøy, samt klienter for e-post, samarbeid og lynmelding.

Compaq dc5850 tilbys i to utforminger, som minimal bordmodell og som mikrotårn (bildet). Den har AMD-prosessor, ATI Radeon 3100-grafikk og kan støtte to skjermer.

Salget vil i første omgang begrenses til USA. Prisen starter på 519 dollar. Den samme maskinen med Vista Business koster i USA fra 571 dollar og oppover. Mikrotårnmodellen som HP selger i Norge er vesentlig bedre utstyrt: Den koster 4883 kroner eks mva i Norge og 802 dollar i USA. Prisavslaget for en Linux-modell i Norge kan ventes å ligge på i underkant av 320 kroner.

Til toppen