BEDRIFTSTEKNOLOGI

HP tilbyr pc-fri utskrift over Internett

Hver skriver får en e-postadresse, og utviklere og markedsførere får nye muligheter.

Den mest forseggjorte av HPs skrivere basert på den nye ePrint-plattformen, betjenes av en 4,3 tommers berøringsskjerm som gir tilgang til skreddersydde «apps». En bedrift kan for eksempel lage en «app» som lar brukeren velge hvilket av skjemaene lagret på nettet i Google Docs hun vil ha skrevet ut.
Den mest forseggjorte av HPs skrivere basert på den nye ePrint-plattformen, betjenes av en 4,3 tommers berøringsskjerm som gir tilgang til skreddersydde «apps». En bedrift kan for eksempel lage en «app» som lar brukeren velge hvilket av skjemaene lagret på nettet i Google Docs hun vil ha skrevet ut. Bilde: HP

HP kunngjorde i går en plattform for utskriftsløsninger over Internett, døpt «HP ePrint».

Fire egenskaper oppsummerer det meste ved denne plattformen:

1. Skrivere skal utstyres med egen e-postadresse, slik at dokumenter som skal skrives ut – tekst, presentasjoner, bilder – kan sendes direkte til en skriver som vedlegg til e-post.

2. Skrivere skal ikke bare stå i et nettverk, både hjemme og på jobb: De skal også utstyres med egen nettleser slik at man kan stå ved en skriver og direkte skrive ut nettsider og dokumenter lagret i nettskyen.

3. Det skal være anledning til å skrive ut dokumenter og bilder direkte fra en mobiltelefon, en tv-boks eller andre klienter, uten å gå veien om en pc.

4. Skrivernes nettegenskaper skal kunne utnyttes til å gi markedsførere nye muligheter.

Nye skrivere og løsninger som bygger på ePrint-plattformen utstilles denne uka på Internet Week New York. Dette arrangementet sammenfaller med to konferanser for digital markedsføring, CM Summit – marketing in realtime der HP har to presentasjoner, og Mashable Media Summit som HP er med på å sponse, sammen med blant annet Yahoo.

At ePrint lanseres i New York denne uken, gjenspeiler med andre ord hvor viktig det er for HP å poengtere at plattformen også gir muligheten for tredje part til å utvikle nye tjenester og tjene penger på nye måter.

Et av poengene med å gi hver skriver sin e-postadresse, er at man da gir ethvert apparat med en nettleser direkte tilgang til skriveren. Plutselig er det for eksempel ikke noe problem lenger at iPad ikke har USB-tilgang, eller at man står ved en skriver, uten pc, men har alt som skal skrives ut lagret på en mobiltelefon.

HP tenker seg at dette vil kunne gi for eksempel hoteller en enkel mulighet til å tilby utskriftstjenester.

En annen tanke er at nettjenester utvider sine tilbud til også å omfatte utskrift. HP har allerede gjort avtaler med flere kjente tjenester som gir nye tilbud på ePrint-plattformen. Blant disse er Yahoo, MSNBC.com, Googles bildetjeneste Picasa og Facebook.

For Yahoo og MSNBC.com dreier det seg om en tjeneste som samler sammen dagens nyheter og skriver dem rett ut på en fritt valgt skriver.

For Picasa dreier det seg om at man enkelt kan få skrevet bilder rett fra sine private album. Facebook-tjenesten handler også om å skrive ut bilder, fra egne og venners albumer.

Slike tjenester begrenses ikke til forbrukerverden.

HP har en tjeneste kalt Marketsplash som gir anledning til å tilby skreddersøm av markedsføringsmateriale som brosjyrer og løpesedler. De tror at skreddersydde tjenester som leverer dagens viktigste næringslivsnyheter på en skriver, kan fenge mange som trenger en enklere form for daglig briefing.

Ellers er tjenester som tilbyr kjappe utskrifter av utvalgte offentlige og private skjemaer, fakturaer, kontrakter, kvitteringer og så videre åpenbare kandidater.

HP søker å koordinere eksisterende og kommende tjenester gjennom nettstedet ePrintCenter. Her vil det også være mulig å laste ned utviklerverktøy for å opprette ePrint-baserte tjenester. Foreløpig er utviklerpakken i beta.

HP iPrint Photo gjør det enkelt å skrive ut bilder fra mobiltelefonen til en skriver over WLAN. Her den nye versjonen for Android. iPrint Photo er også tilgjengelig for Symbian, Windows Mobile og Apple-enhetene iPhone, iPad og iPod Touch.
HP iPrint Photo gjør det enkelt å skrive ut bilder fra mobiltelefonen til en skriver over WLAN. Her den nye versjonen for Android. iPrint Photo er også tilgjengelig for Symbian, Windows Mobile og Apple-enhetene iPhone, iPad og iPod Touch. Bilde: HP

For smartmobiler under Symbian og Windows Mobile, samt iPhone, iPad og iPod Touch, har HP en utskriftapplikasjon som gratistilbud: iPrint Photo. Denne appen gjør det mulig å skrive ut et bilde på en HP blekkskriver, forutsatt at skriver er koplet til et lokalt WLAN. iPrint Photo er nå også tilgjengelig for Android.

HP lanserer fire skrivere som bygger på den nye ePrint-plattform.

Grunnmodellen Photosmart e-All-in-One blir tilgjengelig i juni i Nord-Amerika til 99 dollar. En mer forseggjort modell, «Plus», med bedre utskriftskvalitet og større skjerm – det trengs for direkte utskrift fra nettet – skal være tilgjengelig globalt i løpet av august, og koste 149 dollar. I tillegg kommer to «Premium»-varianter, henholdsvis med og uten faks, til henholdsvis 199 og 299 dollar, som betjenes med store (4,3 tommer) berøringsskjermer og har automatisk tosidig utskrift.

Alle kan koples direkte til Internett, og skrive ut både nettsteder og nettlagrede dokumenter, for eksempel fra Google Docs, direkte, uten behov for pc.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.