HP tjente på PC-er, men tapte på servere

Tallene som Carly Fiorina la fram for HPs siste kvartal, viser dårlig lønnsomhet i viktige produktgrupper.

For kvartalet fram til 31. januar falt omsetningen til Hewlett-Packard med 8,7 prosent i forhold til samme kvartal i forrige regnskapsår, fra 18,4 milliarder dollar for HP og Compaq til sammen, til 17,9 milliarder dollar. Resultatet var 721 millioner dollar, eller 24 cents per aksje. I januarkvartalet i fjor, hadde gevinsten blitt 16 cents per aksje for begge selskapene under ett.

Bedringen i resultatet skyldes at kostnadskutt er gjennomført mer aggressivt enn det toppsjef Carly Fiorina opprinnelig hadde planlagt. Utgiftene ble redusert med 734 millioner dollar i januarkvartalet. Det er 14 prosent over planen, og en kraftig økning i forhold til oktoberkvartalets 482 millioner. Halvparten av kostnadskuttet er nedbemanning.

HP omsatte PC-er for 5,1 milliarder dollar i januarkvartalet – det er 19 prosent mindre enn året før – og tjente 33 millioner dollar på det.

Omsetningen av servere og relatert programvare falt 17 prosent til 3,7 milliarder dollar, og ga et tap på 83 millioner dollar. Det utgjør en omsetningssvikt på 6 prosent fra oktoberkvartalet, da tapet var 129 millioner dollar. Fiorina forsikrer at HP vil begynne å tjene på sine servere i annet halvår i år.

Innen skrivere økte HP omsetningen med 9,4 prosent til 5,6 milliarder dollar, og tjente 907 millioner dollar på det.

Les mer om:
;