HP-toppsjef til Tieto

Kolbjørn Haarr (48) skal lede virksomheten i Norge.

HP-toppsjef til Tieto
(Bilde: Marius Jørgenrud)

Kolbjørn Haarr (48) skal lede virksomheten i Norge.

Tieto har ansatt ny toppsjef for selskapets virksomhet i Norge. Kolbjørn Haarr kommer fra stillingen som direktør for HPs teknologitjenester i Nord-Europa.

Haarr har betydelig internasjonal erfaring fra næringslivet, og kan skilte med 24 års erfaring fra HP, sist som ansvarlig for selskapets tjenesteleveranser i Norden, Østerrike, Sveits og Benelux.

Ansettelsen kommer ifølge det finske IT-selskapet som et ledd i den omfattende omstruktureringsprosessen de har vært gjennom det siste året.

- Hva vil du tilføre Tieto?

- Jeg tror jeg kan være med å bidra til kundenettverket etter å ha gjort mye forretninger i HP tidligere. Jeg har vært med på å forme team både nasjonalt og internasjonalt, og vil jobbe for å gjøre Tieto mer synlig. Det er etter mitt syn mer å gå på når det gjelder å profilere selskapet, sier Haarr til digi.no.

Det er etter mitt syn mer å gå på når det gjelder å profilere selskapet
- Hvilke grep planlegger du å ta?

- Først skal jeg lære det norske teamet å kjenne, men jeg begynner ikke i stillingen før 1. mai, så det er for tidlig å si noe mer.

- Hvilke utfordringer står du ovenfor som ny toppsjef?

The show must go on: Kolbjørn Haarr blir ny norgessjef i Tieto fra 1. mai.
The show must go on: Kolbjørn Haarr blir ny norgessjef i Tieto fra 1. mai. Bilde: pressefoto

- Det er mulighetene jeg først og fremst er opptatt av på dette tidspunktet. Det er nå mer fokus på Norge som land, der selskapet tidligere har sett mer på industrivertikaler. Nå blir det mer fokus på totalen Tieto kan tilby det norske markedet. Etter omstruktureringen har vi blitt mer kundefokusert enn noensinne.

- Apropos omstruktureringene. Hvor langt har selskapet kommer i prosessen. Er den ferdig når du overtar?

- Veldig mye av rammeverket er ferdig. Nå handler det om å eksekvere. Man blir aldri ferdig med slike ting, men vi har kommet godt ut av startblokkene.

- Er det vemodig å forlate HP, etter å ha jobbet der halve livet?

- The show must go on. Denne muligheten var veldig spennende, og jeg gleder meg enormt til å begynne i den nye stillingen.

Til toppen