HP: Tre nye ultrabærbare for profesjonelle

HP møter Dells nye Latitude E-serie med tre topputstyrte lettvektere.

HP: Tre nye ultrabærbare for profesjonelle

HP møter Dells nye Latitude E-serie med tre topputstyrte lettvektere.

HP lanserte tre nye bærbare PC-er i den såkalte «ultra»-klassen, beregnet på profesjonelle brukere.

To av nyhetene er i Elitebook-familien av «bærbare arbeidsstasjoner». Den tredje er en Compaq. Alle leveres med Vista Business, med mulig nedgradering til Windows XP.

Elitebook 2530p (bildet) er HPs letteste bærbare med optisk drev, med en vekt på 1,45 kilogram. Skjermen er på 12,1 tommer, Den er av typen HP Illumi-Lite LED, som er lettere enn andre skjermer til bærbare, og som skal bidra til å forlenge batterilevetiden med opptil 90 minutter.

Elitebook 2730p er en tablet-modell. Det vil si at den ikke har optisk drev, og at skjermen kan roteres slik at man kan arbeide på den mens den er slått ned over tastaturet. Med ekstra batteri kan det arbeides opptil 12 timer mellom to oppladninger.

De to Elitebook-modellene har Intel Core 2 Duo-prosessorer. Man kan velge mellom «ultra lavspent» (ULV) og «lavspent» (LV) avhengig av hvordan man ønsker å balansere batterilevetid mot ytelse. Ingen har Dells bakgrunnsbelyste tastatur, men tilbyr en liten integrert nattlampe med tanke på arbeid i mørket. Begge har en konstruksjon beregnet på å stå i mot sjokk man må regne med inntrer når man stadig er på farten.

Compaq 2230s har også 12,1 tommers skjerm og Core 2 Duo-prosessor, og ellers et bredt utvalg av moderne og avanserte funksjoner. Vekten er 1,85 kilogram.

    Les også:

Til toppen