ANALYSER

HP tror ikke på spådommer om PC-fall

IDC spår en real kalddusj for det norske PC-markedet år, men HP er helt uenig.

27. jan. 2006 - 11:02

I følge IDC løftet det norske PC-markedet seg - målt i antall solgte maskiner - med friske 19 prosent i fjor. I følge analyseselskapet ble det solgt hele 968.000 maskiner i fjor.

19 prosent er en utrolig vekst, men snitt-prisene faller like mye og aktører som HP er derfor strålende fornøyd med at de i fjor klarte å opprettholde omsetningen.

I år blir det stikk motsatt - PC-markedet vil få seg en skikkelig kalddusj. Salget vil falle 13 prosent, påstår IDC og med et forsatt prisfall vil dette rasere omsetningen for veldig mange av PC-leverandørene.

Stemmer IDCs spådommer ligger det an til et heftig priskrig og utskilling av de svakeste aktørene. Men HPs PC-sjef Arild Westby er helt uenig.

- IDC servere de enste spådommene vi får for det norske markedet, men vi mener det tar feil. Ser du på den norske økonomien er det ingen ting som tilsier at det skulle komme et dramatisk fall i PC-salget. Vi tror på en vekst på 5-8 prosent, sier Westby til digi.no.

Han medgir dog at endringene i skattereglene for hjemme-PC skaper usikkerhet. Men han spår at hjemmekundene fortsatt vil kjøpe store antall maskiner, dog til en lavere pris.

- IDC har ikke vært så flinke til å spå. I fjor startet de året med å spå en vekst på 6-7 prosent og løftet dette så til 12 og senere 19 utover sommeren og høsten.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.