HP utfordrer med kraftig spillmaskin

Dell har vært den ene store PC-leverandøren med noe fokus på «gamere». Nå vil HP ha en del av kaken.

HP utfordrer med kraftig spillmaskin

Tidligere var markedet for spill-PCer dominert av maskiner fra mindre leverandører, i tillegg til maskiner satt sammen av «gamerne» selv.

Blant de store PC-leverandørene er det kun Dell som har levert maskiner optimalisert for spill. Selskapets XPS-serie er godt etablert. I fjor opp en av de viktigste av de mindre leverandørene, Alienware, men dette ser ikke ut til å ha preget noen av selskapene i særlig grad. Planen var da også at de skulle konkurrere mot hverandre.

Litt senere i fjor kjøpt HP selskapet Voodoo, som konkurrerer om de samme kundene som Alienware.

I går lanserte HP en ny serie med spill-PCer som tar i bruk løsninger designet av Voodoo, kjent som VoodooDNA. Dette inkluderer arkitekturen i kabinettet, det væskebasert kjølesystemet og den skjulte kablingen.

Den nye HP-maskinen kalles Blackbird 002 og kan settes samme i en rekke varianter. Blant annet kan kundene velge mellom flere av de raskeste prosessorene fra AMD og Intel, inkludert Athlon X2 6000+ og Core 2 Extreme Quad-Core QX6850, de kraftigste grafikkløsningene fra Nvidia og ATI, samt et utvalg av store eller raske harddisker, inkludert Western Digital Raptor med rotasjonshastighet på 10.000. Kabinettet har plass til fem harddisker.

Standard er to slanke DVD-brenner, men det er også plass til et fullformat optisk drev, inkludert Blu-ray Disc eller HD DVD.

Hovedkortet, som leveres fra enten Intel eller Asus, er utstyrt med tre PCI Express x16-spor, hvor av to har dobbel bredde. To av sporene er tiltenkt grafikkløsningene, mens det tredje kan utstyres med fysikk-akselerasjonskortet Ageia PhysX.

Kundene kan velge mellom flere typer minnemoduler på til sammen opptil 8 GB.

Kabinettet skal være spesielt tilpasset brukermodifisering. Det betyr at alle sentrale deler kan demonteres eller skiftes ut uten bruk av verktøy. En LED-lampe er montert på en fleksibel stang inne i kabinettet. Kablene i kabinettet skal være skjult, men likevel tilgjengelige fra et separat aksesspanel i kabinettet.

    Les også:

Tre termiske kamreTre av de største varmekildene i PC-en, CPU-en, GPU-en og strømforsyningen er plassert i separate termiske kamre. Strømforsyningen har forøvrig en effekt på 1100 watt.

Når maskinene kommer i salg den 15. september, i hvert fall i USA, vil HP først levere et utvalg ferdigkonfigurerte maskiner. Men fra og med den 1. oktober skal kundene kunne konfigurere maskinene på HPs nettsted, før de håndbygges ved den opprinnelige Voodoo-fabrikken i Calgary, Canada.

Prisen på maskinene vil avhenge av konfigurasjonen, men HP oppgir at prisleiet trolig vil ligge mellom 2500 og 7100 dollar.