HP varsler jordskjelv-problemer

Nå begynner den internasjonale databransjen å merke effektene av jordskjelvet på Taiwan. Hewlett-Packard melder om problemer og lavere vekst på grunn av mangel på komponenter.

Nå begynner den internasjonale databransjen å merke effektene av jordskjelvet på Taiwan. Hewlett-Packard melder om problemer og lavere vekst på grunn av mangel på komponenter.

Hewlett-Packard, et av databransjens lokomotiver, varslet fredag at jordskjelvet på Taiwan trolig vil føre til noe svakere resultater i fjerde kvartal. HP bekrefter dermed det mange fryktet - at selv om de store komponentfabrikkene på Taiwan slapp unna uten store skader, kan produksjonsstoppene komme til å bremse hele bransjen.

For dersom HP merker høyere priser eller komponentmangel, vil trolig også mange av de andre store aktørene føle det samme. Her i Norge fortalte de store PC-produsentene Cinet, Evercom og Rec til digi.no at minnebrikkeprisene stiger kraftig og at det kan bli kortvarige mangler på komponenter utover.
Mer om dette?

Det var HPs nybakte toppsjef Carly Fiorina som varslet om problemene under en presentasjon hun holdt sent på fredag i USA, skriver Wall Street Journal. I stedet for en vekst på 13 prosent, faller HP ned på en 10 prosent vekst sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Under presentasjonen la Fiorina også frem en omfattende omorganisering av selskapet hun nettopp overtok. De fire divisjonene i dagens HP skal smeltes sammen til to, noe som skal gi sterkere fokus på kundeservice og salg.

Sjefsbytte og omorganiseringen kommer etter at HP de siste årene har falt bak både andre Unix-leverandører som Sun og agressive PC-leverandører som Compaq og Dell. Det er særlig serverdivisjonen i HP som sliter, til dels på grunn av aldrende teknologi, men også en salgsstab der snittalderen skal være rundt 50 år.

Til toppen