– HP vedgår korrupsjon i Polen

Et gjennombrudd, sier polsk minister.

– HP vedgår korrupsjon i Polen
Polens innenriksminister Bartlomiej Sienkiewicz sier at HP i dag vil erkjenne delaktighet i korrupsjon i landet. Bilde: digi.no

IT-giganten Hewlett-Packard vil onsdag innrømme delaktighet i korrupsjon i Polen. Det sier landets innenriksminister Bartlomiej Sienkiewicz, ifølge Reuters.

– Jeg kan bekrefte at det vil skje i dag, sier statsråden på polsk radio. Ifølge ham er det et gjennombrudd at et stort internasjonalt selskap erkjenner korrupsjon i sin virksomhet i landet.

Videre sier han at polske myndigheter, det sentrale anti-korrupsjonsbyrået CBA, har samarbeidet med amerikansk FBI og USAs finanstilsyn i etterforskningen.

Forholdet er del av en bredere granskning av store IT-selskapers virksomhet i Polen, som startet i 2011. Hittil har det resultert i nærmere 70 siktelser mot 41 personer, inkludert tidligere politibetjenter, statsansatte og representanter i enkelte av selskapene. Det sier CBA-talsmann Jacek Dobrzynski til nyhetsbyrået.

Han ønsker verken å navngi de øvrige selskapene som skal være innblandet, eller nærmere opplyse om siktelsene.

Hewlett-Packard har så langt ikke kommentert opplysningene.

I fjor høst skrev Bloomberg at HPs polske avdeling er mistenkt for korrupsjon, ikke bare i Polen, men også i Russland, Mexico og enkelte andre ikke-angitte land.

Ifølge Bloomberg var det iverksatt etterforskning av mistenkelige transaksjoner i offentlig sektor og påstander om ulovligheter av en tidligere HP-ansatt i Polen.

– Det er vår forståelse at ingen nåværende HP-ansatte er mistenkt i denne saken, men vi samarbeider fullt ut med myndighetene, skrev talsmann i Hewlett-Packard Michael Thacker i en e-post til nyhetsbyrået den gangen.

    Les også:

Les mer om: