HP velger AMD for næringslivs-PC

Rimelige næringslivs-PC-er i Compaqs Evo-serie skal for første gang utstyres med Athlon-prosessorer fra AMD.

De rimelige PC-ene i Compaqs Evo-serie for næringslivsmarkedet bærer betegnelsen D3xx. Hewlett-Packard har kunngjort en ny modell i denne serien, D315. Mens da andre D3xx-modellene er utstyrt med Celeron og Pentium-prosessorer fra Intel, skal D315 drives av en Athlon-prosessor fra AMD.

Valget betraktes som viktig, siden store amerikanske PC-merker som Hewlett-Packard og Compaq hittil har forbeholdt AMD-prosessorer til forbrukermarkedet. Europeiske og japanske produsenter som NEC og Fujitsu-Siemens tilbyr allerede Athlon til sine næringslivskunder.

Ifølge Wall Street Journal kan den opprinnelige målgruppen, små og mellomstore bedrifter, utvides til storbedrifter. En talsperson for HP sier dette kan bli aktuelt, på grunnlag av henvendelser fra store kunder.

Den samme talspersonen sier det også kan bli aktuelt for HP å ty til AMDs kommende 64-biters Opteron-prosessor ("Hammer") i arbeidsstasjoner og servere. Dette er svært oppsiktsvekkende, siden HP hittil har passet på å framstille seg som Intels hovedallierte for Itanium-arkitekturen.

Ifølge ZDNet vil D315 listeprises til 650 dollar, og introduseres til 550 dollar, begge priser uten skjerm. Dette er under det Celeron-drevne D3xx-modeller koster. Athlon har en ytelse på nivå med Pentium 4-prosessoren.

D315 vil få en Athlon XP 2000+, 128 MB minne, 20 GB disk og CD-drev.

Til toppen