HP velger WordPerfect til Pavilion-PC-ene

Fra september vil HPs hjemme-PC-er i Pavilion-serien utstyres med Corel WordPerfect i stedet for Microsoft Works i USA-markedet.

Fra september vil HPs hjemme-PC-er i Pavilion-serien utstyres med Corel WordPerfect i stedet for Microsoft Works i USA-markedet.

Avtalen ble kunngjort mandag. Corel opplyser samtidig at det pågår forhandlinger med Hewlett-Packard om å utvide den, for eksempel til hjemme-PC-ene i salige Compaqs Presario-serie.

Avtalen innebærer at Pavilion-kjøpere i USA ikke lenger får en maskin med ferdig installert Microsoft Works og rabatt på oppgradering til fullverdige Microsoft Office, men i stedet tilbys, ferdig installert, den såkalte WordPerfect Productivity Pack. Denne består av tre applikasjoner: tekstbehandleren WordPerfect 10, regnearket Quattro Pro 10, og en tilpasset utgave av Task Manager, en applikasjon som skal gjøre det enklere å forholde seg til den omfattende funksjonaliteten i de andre programmene.

I motsetning til Works, tilby WordPerfect Productivity Pack applikasjoner som er fullt på høyde med Office-programmene. Corels tekstbehandler tilbyr Office-kompatible formater, og har dessuten interessante funksjoner, for eksempel publisering i pdf-format, som Office mangler.

HPs vesentlige motiv for å bytte ut Works med WordPerfect, skal være pris. WordPerfect er billigere enn Works.

Avtalen med Corel betraktes som interessant, fordi HP har i dag mer enn halvparten av det amerikanske detaljistmarkedet. Den følger andre leverandører, blant dem Sony og Dell, som også tilbyr Corel framfor Microsoft på noen modeller.

Corel forventer tre millioner nye WordPerfect-brukere de kommende tolv månedene som følge av avtalen. Ifølge Microsoft har Office i overkant av 300 millioner brukere.

Det er ikke sikkert at avtalen vil utvides til andre språkområder enn engelsk. Årsaken er Corels beslutning om inntil videre ikke å lokalisere WordPerfect og andre kontorapplikasjoner til andre språk.

Les også

Microsoft eier fortsatt 24,6 prosent av aksjene i Corel, etter investeringen i oktober 2000.

Les også

Til toppen