BEDRIFTSTEKNOLOGI

HP: - Vi er størst i Europa

HP og Frode Haugli påstår at selskapet har gått fordi IBM som største IT-leverandør i Europa.

8. mai 2003 - 15:19

I dag er det ett år siden Hewlett-Packard og Compaq gikk sammen i en av historiens største fusjoner. HP markerer ettårsdagen for fusjonen med noen nylanseringer samtidig som selskapet med bred penn slår fast at "HP fremstår som Europas største IT-selskap, 10 prosent større enn IBM".

Ifølge pressemeldingen har HP/Compaq i sitt første hele driftsår som ett selskap økt markedsandelen utover det de to selskapene hadde hver for seg i de fleste av selskapets markeder.

Ifølge egne beregninger hanker HP inn omtrent én av hver tredje krone brukt på IT-utstyr i Europa-regionen.

Slik ser HPs anslag ut for totale markedsandeler i EMEA-regionen (Europa, Midt-Østen og Afrika), målt i omsetning:

1) HP 27 milliarder dollar

2) IBM 24.3 milliarder dollar

3) Dell 6,5 milliarder dollar

4) Microsoft 5,1 milliarder dollar

5) Sun 3,9 milliarder dollar

6) EMC 1,3 milliarder dollar

Ifølge administrerende direktør Frode Haugli gjør norske Hewlett-Packard det bedre enn HPs gjennomsnittbedrift i EMEA-området, uten at han kan dokumentere dette med ferske salgstall. HP legger utelukkende frem nasjonale tall ved årsslutt.

HP-konsernet markerer ettårsdagen for fusjonen med Compaq blant annet med et større produktslipp under paraplyen "Adaptive Enterprise" - et samlebegrep for løsninger som setter virksomheter i stand til å reagere raskt på endringer, og utnytte disse til å skape forretningsfortrinn.

- IT-leverandører har ikke alltid levert systemer med høy grad av tilpasningsdyktighet og evne til å reagere raskt på endringer. HP vil satse mer på løsninger som bidrar til økt tilpasningsdyktighet, sier markedsdirektør Roar Haugland i pressemeldingen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.