AVTALER & KONTRAKTER

HP vil distribuere norsk barneprogram

HP vil distribuere et barneprogram fra norske EasyBits med sine stasjonære PC-er.

Det norske programvarehuset EasyBits Software er kjent for barneprogrammet Magic Desktop. Det består flere applikasjoner spesielt tilrettelagt for barn, blant dem nettleseren My First Browser, e-postprogrammet Magic Mail og ni lek- og lærprogrammer for barn. Programmet fungerer som et helhetlig grensesnitt, der foreldrene har full kontroll over innholdet. Det er beregnet for barn mellom to og ti år.

EasyBits har inngått en distribusjonsavtale med HP Norge som innebærer at et fullverdig eksemplar av Magic Desktop distribueres sammen med selskapets stasjonære PC-er. Programmet kan testes fritt i en periode, og må betales for dersom man ønsker å bruke det fast.

PC-leverandørene har redusert mengden programvare som de forhåndsinstallerer eller sender med sine maskiner, og HP er restriktive på denne type avtale. For programvareleverandørene er dette en utfordring, fordi en av de viktigste kanalen for å få vist fram programvaren blir borte.

– Avtalen med HP er et gjennombrudd for oss for å komme inn i denne kanalen, sier administrerende direktør Lars Jølstad i EasyBits Software.

Magic Desktop har fra før distribusjon av sin programvare gjennom ISP-er, blant annet Telenor, og gjennom elektronikkbutikker, som Expert-kjeden.

– Det er vanskelig å komme gjennom nåløyet, og det er ekstra hyggelig at det har lykkes for en norsk programvareleverandør, sier områdesjef, Tore Särelind i HP.

Avtalen mellom HP og EasyBits Software gjelder i første omgang for PC-er som selges denne våren og ved skolestart. Skolestart er historisk en av høysesongene for PC-salg i Norge.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.