TELE-KOMMUNIKASJON

HP vraker WinPhone7

Satser alt på sitt eget operativsystem.

HP er verdens største produsent av datamaskiner, og dermed også Microsofts største kunde.

De to selskapene har i årevis hatt et fruktbart samarbeid, og HP vil naturligvis også levere Windows-maskiner i all overskuelig fremtid. Men på mobiltelefonfronten er samarbeidet nå helt ferdig.

HP var tidligere på listen over produsenter som skulle tilby Windows Phone 7-baserte mobiltelefoner, men de planene er nå endret.

I stedet vil HP helt utelukkende satse på sitt eget mobiloperativsystem, webOS, som de sikret seg gjennom oppkjøpet av Palm tidligere i år.

Det er HP-toppen Todd Bradley, som selv har en fortid som Palm-sjef, som avslører dette i et intervju med CNBC i forrige uke.

- Våre ambisjoner og vårt fokus er nå å gjøre webOS til det beste operativsystemet som det kan bli, sier Bradley til nyhetskanalen.

Han bekrefter samtidig for første gang at HP vil komme med en tavle-PC fra dem, som er basert på Microsofts Windows 7.

Det har lenge vært spekulert om dette produktet ville bli vraket eller ikke. HPs Slate 500 er med andre ord i rute.

Ifølge HPs egne produktsider planlegger de åtte ulike versjoner, som alle er basert på fullversjonen av Windows 7.

I tillegg vil HP trolig satse på webOS også med et konkurrerende nettbrett. Alt er duket for at selskapet vil ri minst to hester i dette nye markedet, der alle prøver å utfordre Apples iPad.

I forrige uke ble det kjent at HP har søkt varemerkebeskyttelse for «PalmPad». HP har foreløpig ikke kommentert dette, men i søknaden heter det at navnet PalmPad omfatter «datamaskiner, maskinvare, programvare, tilbehør, bærbare datamaskiner, håndholdte enheter, PDA-er, elektroniske tavler og mobile digitale elektroniske enheter».

Ifølge IDG News tok Microsoft i forrige uke vekk HP fra listen over selskaper som vil tilby mobiltelefoner basert på Windows Phone 7.

Dermed får ikke bare Microsoft en stor samarbeidspartner mindre når de lanserer ny mobiltelefonplattform til høsten. De får enda en konkurrent.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.