HP vurderte å dele seg

Carly Fiorina sier HP-styret tre ganger vurderte å dele selskapet etter fusjonen med Compaq.

Carly Fiorina sier HP-styret tre ganger vurderte å dele selskapet etter fusjonen med Compaq.

På et møte med analytikere tirsdag, fortalte toppsjef Carly Fiorina i Hewlett-Packard at selskapets styre ved tre forskjellige anledninger etter fusjonen med Compaq, og hver gang med forskjellige styresammensetning, vurderte å dele selskapet. Hver gang ble konklusjonen et enstemmig nei.

Analytikere har flere ganger kommet fram til at HPs samlede markedsverdi ville øke ved å skille ut skriverdivisjonen fra resten av selskapet.

HP-styret har i stedet sluttet seg til toppsjefens syn om at det er store skjulte kostnader ved å dele opp et selskap. Ifølge Wall Street Journal viser hun til en utskillelse som gjennomgående betraktes som vellykket, nemlig HPs tidligere instrumentdivisjon Agilent som ble utskilt som eget selskap på sensommeren 1999.

    Les også:

Det tok over fem år å skille ut Agilents andel av HPs samlede patentportefølje, og ennå har ikke Agilent et selvstendig IT-system.

Fiorina sa til analytikerne at HP nå har definitivt gjennomført overgangen til ett samlet selskap.

– Vi vet at vi er ved et punkt der vi har de rette produktene til å konkurrere i de rette markedene, sa hun ifølge ZDNet.

Nå satser hun på å øke programvaresatsingen, få større omsetning mot etablerte kunder, bedre kostnadsstyringen og bruke nye verktøy for å få problemenheter på fote.

Antakelig innebærer dette en ny runde med oppsigelser. Fiorina ga ingen ytterligere detaljer om dette på møtet med analytikerne. Men HP har informert USAs kredittilsyn at nedskjæringer i første halvdel av 2005 vil føre til ekstra kostnader på rundt 200 millioner dollar.

Analytikerne fikk ellers høre kjente toner fra HP-sjefen, blant annet at trendene HP vil satse på er tre: overgang fra analog teknologi til digitale verktøy og innhold, utviklingen av stadig mer fleksible og modulære nettverk, og tilrettelegging av produkter til behov i vertikale markeder.

Til toppen