RESULTATERFINANS

HP vurderte flere oppkjøp

Skal ha gjort framstøt overfor Tibco og Teradata.

22. aug. 2011 - 11:18

Ifølge et oppslag i Bloomberg, som viser til anonyme innsidere, vurderte HP å kjøpe både Tibco og Teradata før de bestemte seg for å kjøpe Autonomy.

Tibco leverer programvareinfrastruktur for store miljøer og har satset stort på teknologi og tjenester i nettskyen. Konkurrentene defineres som særlig IBM og Oracle. Selskapet har 4000 kunder verden over, en årsomsetning på 827 millioner dollar, et netto årsresultat på 92 millioner dollar, rundt 2 300 ansatte og en markedsverdi på 3,0 milliarder dollar.

Teradata er en spesialist på datavarehus, beslutningsstøtte og forretningsanalyse. De fleste av konkurrentene deres, som Cognos og Business Objects, er kjøpt opp – Cognos av IBM og Business Objects av SAP. Selskapet har over 1000 kunder verden over, en årsomsetning på 2,12 milliarder dollar, et netto årsresultat på 328 millioner dollar, 6 600 ansatte og en markedsverdi på 7,3 milliarder dollar.

I andre kvartal viste både Tibco og Teradata solid vekst i både omsetning og resultat.

Tibco-sjef skal ha informert sitt styre at selv om HP var villig til å by langt mer enn den aktuelle markedsverdien, ville selskapet på egen hånd kunne nå en aksjekurs på høyde med et bud fra HP, som ble påstått å ligge mellom 35 og 40 dollar per aksje. Tibco-aksjen lå rundt 30 dollar i begynnelsen av juli. I begynnelsen av august falt den til under 24 dollar, og har siden falt til under 20 dollar.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.