BEDRIFTSTEKNOLOGI

HPs brett på opphørssalg

Revet ut av butikkene på rekordtid.

22. aug. 2011 - 09:10

Hewlett-Packard dumpet i helgen prisene på sitt allerede sterkt nedsatte nettbrett, kort tid etter det ble kjent at selskapet skroter satsingen på webOS-baserte enheter.

Nettbrettet Touchpad har støvet ned i butikkhyllene siden USA-lanseringen for halvannen måned siden. Først med helgens opphørssalg ble det skikkelig fart på etterspørselen.

Produktet kostet opprinnelig fra 499 dollar, senere nedsatt til 399 dollar. I helgen valgte HP å kvitte seg med restlageret ved å senke prisene med ytterligere 300 dollar.

Det fallerte nettbrettet skal nå være så godt som utsolgt etter at prisene ble dumpet til 99 dollar for inngangsmodellen med 16 gigabyte. Utgaven med 32 gigabyte ble nedsatt til 149 dollar.

Det ble i helgen meldt om lange køer utenfor butikkjeder som Wal-Mart, Best Buy og Target, som raskt skal ha gått tomme.

Tidligere hadde Best Buy varslet at de hadde solgt mindre enn ti prosent av et varelager på 270.000 Touchpad-enheter, og truet med at de ville returnere varene til HP.

De lave prisene skal også ha medført nedetid for HPs nettbutikk, som tidvis ikke maktet å ta unna de mange besøkende, ifølge New York Times.

Ifølge nettsidene til Hewlett-Packard er Touchpad i skrivende stund utsolgt. Det er uklart om produktet vil bli lagerført igjen, men kundene oppfordres om å komme tilbake å sjekke senere.

Prisene for Touchpad falt naturlig nok også i bruktmarkedet. Mange selger nå Touchpad på auksjonsnettstedet eBay for mellom 2 - 300 dollar.

    Les også:

Kilder:
Betanews, New York Times, Huffington Post, HP

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.