HPs fingeravtrykks-PDA klar for Norge

HP iPaq h5450 er klar for Norge. Den leser fingeravtrykk og kommuniserer over både Bluetooth og trådløst nett.

HP iPaq h5450 er klar for Norge. Den leser fingeravtrykk og kommuniserer over både Bluetooth og trådløst nett.

Alle disse egenskapene - fingeravtrykksleser, trådløst lokalnett etter 802.11b-standarden og Bluetooth, er integrert i Hewlett-Packards nye PDA (Pocket PC) iPaq h5450. Maskinen kommer til Norge denne måneden, og vil være klar til levering seinest straks over nyttår, lover produktsjef Ivar Follestad.

Les også

Follestad mener det er hensiktsmessig for Compaq å fortsette å satse på GSM/GPRS som ekstrautstyr, og gi brukeren Bluetooth som hendig alternativ for overføring mellom mobiltelefon og PDA.

- Det ideelle trådløse alternativet for det man helst bruker en iPaq til, er trådløst lokalnett. Flyplasser og hoteller har i stadig større grad IP-soner. Det er gjerne her man kopler seg opp for å lese nyheter og e-post, og ytelsen er noe helt annet enn det GSM/GPRS kan tilby.

Fingeravtrykksleseren løser det viktige problemet med beskyttelse av innhold. Kraftig prosessor og mye minne gjør at Follestad mener en "disiplinert" bruker langt på vei vil kunne greie seg uten bærbar PC.

Prisen i Norge er oppgitt til veiledende 6.240 eks mva.

Som nytt tilleggsutstyr er ekstra batteri, som over nyttår vil kunne tilbys i en variant med vesentlig lengre levetid - og fysisk størrelse. Dette batteriet vil øke tykkelsen på apparatet, slik at det ikke lenger får plass i utvidelsesjakken. Det gjør kanskje ikke så mye, siden jakken har sitt eget batteri.

Til toppen