BEDRIFTSTEKNOLOGI

HPs Merced-planer klargjøres

Intel og Hewlett-Packard vil snart avsløre sine planer for deres felles neste-generasjonsprosessor, Merced.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
29. aug. 1997 - 17:38

Ifølge InfoWorld Electric planlegger Intel og HP å beskrive Merced-standarden den 14. oktober på Microprosessor Forum som holdes i San Jose, California.

HP har sagt at Merced, som HP ikke skal produsere, men kjøpe fra Intel, vil utvikles i parallell med deres egen PA-RISC-arkitektur.

Under HP World i Chicago denne uken, sa Mike Feldman, utviklingssjef i Nord-Amerika for HP, at Merced vil komme på markedet innen slutten av dette tiåret.

Brikken skal ifølge Feldman begynne med en klokkehastighet på 500 MHz og vil være skalérbar til over 4 GHz. Merced går også under navnet IA-64 som står for Intel Arkitektur, 64-bit.

For å skille HPs Merced-baserte systemer fra de til sine konkurrenter, vil HP utvikle brikkesett, BIOS og fastvareteknologier for å omgi brikken.Selskapet vil også lage kompilatorer og programvare for klynging og nettverkskontroll for å utnytte systemet.

- Vår generelle systemdesign vil legge til voldsom verdi rundt denne arkitekturen, sier Dirk Down, markedssjef hos HP, til InfoWorld Electric.

- Det vil være en overlapp mellom de PA-RISC-baserte og de IA-64-baserte systemene, fortsetter han.

- Dette vil tilby våre kunder ikke bare en jevn overgang til IA-64, men enda viktigere, å kunne når de vil gjøre overgangen.

HP vil likevel, så fort overgangen har startet, begynne å fase ut PA-RISC-prosessorene. Dette vil medføre at HP etterhvert slutter å lage mikroprosessorer.

- HPs avgjørelse er delvis basert på et økonomisk faktum: Et selskap må ha et visst salg av sine prosessorer for å alene kunne fortsette å utvikle nye modeller, sier Down.

PA-RISC-arkitekturen vil derfor dø ut med mindre noen utenfor HP bestemmer seg for å bruke den.

- Vi var det første selskapet i datamaskinbransjen som overførte våre kunder fra en CISC-basert til en RISC-basert prosessorarkitektur, forteller Down.

- En skeptisk bransje trakk vår beslutning i tvil, men historien har vist at dette var et fornuftig trekk å gjøre. Idag bruker alle våre konkurrenters systemer RISC-prosessorer.

- Konkurrentene sier at vi nå svikter RISC, sier Richard Belluzo, administrerende visepresident for HPs datamaskinorganisasjon, til InfoWorld Electri.

- Vårt svar er at vi nå beveger oss mot den neste teknologien.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.