HPs minste bærbare blir Tablet PC

HP vil gjøre de minste bærbare i Evo-serien til Tablet PC, med noenlunde samme størrelse og pris - og tastatur.

HP vil gjøre de minste bærbare i Evo-serien til Tablet PC, med noenlunde samme størrelse og pris - og tastatur.

Det er Evo N200 (bildet) som skal gjøres til Tablet PC, uten at det skal gå på bekostning av maskinens vekt eller ytre mål. Den vil få en fysisk utforming slik at lokket med skjermen kan vippes rundt, avhengig av om man vil skrive med tastatur, eller brette maskinen sammen slik at skjermen kommer øverst.

Les også

Prisen vil øke noe, ikke bare på grunn av den trykkfølsomme skjermen og den ekstra funksjonaliteten i operativsystemet, men også fordi prosessoren vil bli kraftigere og fordi trådløs nettilgang skal integreres.

Maskinen vil trolig utstyres med en Transmeta-prosessor av typen Crusoe TM5800 i 1 GHz. Den vil presenteres samtidig med den offisielle lanseringen av Tablet PC 7. november.

At HP og andre leverandører velger å utstyre sine varianter av Tablet PC med et standard tastatur, tyder på at det som opprinnelig kunne bli en ny standard for "skjerm-PC-er", i virkeligheten er en utvikling av dagens minste maskiner som allerede har trykkfølsom skjerm. Evnen til folde skjermen over tastaturet slik at man kan arbeide bare mot den, kombinert med økt funksjonalitet i operativsystemet, er en naturlig utvikling av et eksisterende konsept, heller enn en lansering av en helt ny type maskin. Det er allsidigheten som øker, siden samme maskin kan brukes til både normalt skrivebordsarbeid og til å lese dokumenter der man tilføyer merknader og understrekninger for hånd, omtrent som når man arbeider med vanlig papir og blyant.

En annen ny bruksmåte kan bli å ligge på sofaen og styre sin trådløse surfing utelukkende fra skjermen.

Til toppen