HPs storstilte kuttplaner

HPs nye toppsjef er i ferd med å legge frem sine mest drastiske planer så langt.

HPs nye toppsjef er i ferd med å legge frem sine mest drastiske planer så langt.

HP har antydet at de kommer til å legge frem planer om kutt i slutten av måneden. Mark Hurd, toppsjefen som overtok i mars, sier at HP har en kostnadsstruktur som er for høy i på mange områder, melder Wall Street Journal.

Hurd har gjort noen endringer allerede, for eksempel å skille PC-delen og skriverdelen på nytt. Dette skjedde fem måneder etter at den forrige toppsjefen, Carly Fiorina, hadde slått enhetene sammen.

Analytikere på Wall Street regner med nedbemanning på mellom 5.000 og 25.000 ansatte, skriver Wall Street Journal.

CNET News.com mener kuttene vil være innenfor fem prosent avvik av et tidligere estimat på 15.000 oppsigelser. De siterer kilder ”med nær tilknytning til selskapet”. Salg og tjenestedelen skal være blant de som blir hardest rammet, men kuttene vil bli merket i hele organisasjonen, skriver de.

Det ble varslet kutt allerede i mai, men ikke hvor mange som måtte gå. I en kommentar til digi.no var Roar Haugland i HP Norge da ikke veldig bekymret for egne ansatte.

– Jeg oppfatter at dette først og fremst gjelder trimming av det internasjonale HP. Det er mulig å se på en del prosesser når du har 150.000 ansatte og kommer inn med nye øyne, sa han.

Til toppen