JUSS OG SAMFUNN

HPs styreleder kan slippe unna billig

Statsadvokaten i California har tilbudt Patricia Dunn lav straff i bytte mot at hun erklærer seg skyldig.

19. jan. 2007 - 08:34

Patricia Dunn mååtte gå av som styreleder i verdens største IT-selskap, HP, ifjor etter at det ble avslørt ulovlig spionering på egne styremedlemmer og på journalister. Styrelederen hadde hentet inn et privat etterforskningsbyrå for å finne ut hvem som var kilden til lekkasjer fra styrerommet.

Patricia Dunn og fire andre er tiltalt i saken. I teorien kan de risikere inntill 12 års fengsel dersom de blir funnet skyldig i alle tiltalepunktene. De inkluderer identitetstyveri og sammensvergelse.

Nå er det lite trolig at straffen blir så har. Ifølge CNet News og Wall Street Journal skal Patricia Dunn ha blitt tilbudt lavere straff dersom hun erklærer seg skyldig.

Statsadvokaten i California skal ha tilbudt Dunn og de fire andre å erklære seg skyldig i en såkalt "misdemeanor", en mindre forbrytelse. Alternativt vil statsadvokaten kjøre på med en tiltale der de risikerer å bli dømt for grovt lovbrudd, såkalte "felonies".

Verken statsadvokaten eller Patricia Dunn og hennes advokater vil kommentere tilbudet, men det skal ha blitt bekreftet at et slikt tilbud foreligger.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.