BEDRIFTSTEKNOLOGI

HPs tablet går i vasken

- Windows 7 duger ikke som operativsystem.

30. apr. 2010 - 08:14

Hewlett-Packard dropper planene om å utgi en Windows-basert tablet. Produktet har til nå vært kjent under navnet «Slate».

Det hevder den vanligvis godt informerte teknologiskribenten Michael Arrington i TechCrunch.

«Slate» ble hyllet av Microsofts toppsjef Steve Ballmer da han holdt åpningstalen under teknologimessen CES i Las Vegas tidlig i januar.

Foruten Ballmers korte demonstrasjon av HPs nettbrett fra scenen, har produktet i all hovedsak blitt presentert gjennom forholdsvis intetsigende promoteringsvideoer som har vært lekket på nettet.

De få som har fått prøve fjøla, som kjørte fullversjonen av Windows 7, skal etter sigende ikke ha blitt særlig imponert.

Dette bekreftes nå av Arringtons anonyme kilder, som hevder at HP ikke er fornøyd med Windows 7 som operativsystem for sin tablet.

Videre heter det at Hewlett-Packard også kan droppe Intel-prosessor i sitt kommende tablet-sortiment. Bakgrunnen for dette skal være at de trekker for mye strøm.

Les også: Heller ikke Microsofts Courier blir det noe av.

Denne uken ble det kjent at HP kjøper Palm, og dermed har de sikret seg det kritikerroste mobile operativsystemet webOS, som er Linux-basert og kjører på ARM-prosessorer.

Hvorvidt HP planlegger å bruke webOS også som tablet-OS gjenstår å se. Et annet alternativ er å basere slike produkter på Android, men det er ventet Android-baserte nettbrett fra en mengde produsenter i løpet av året.

Det er slett ikke utenkelig at HP vil forsøke å differensiere seg fra konkurrentene ved å satse på sitt eget OS.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.