BEDRIFTSTEKNOLOGI

HTC åpner opp smartmobiler

Gir brukerne full kontroll.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. mai 2011 - 15:21

Mengder av tilbakemeldinger fra brukerne og trolig litt påtrykk fra Google har ført til at HTC ikke lenger vi låse den såkalte bootloaderen til selskapets Android-mobiler. Dette bekrefter selskapets toppsjef, Peter Chou, i en Facebook-melding.

Android er basert på åpen kildekode, og det har bidratt til at det finnes alternative utgaver av operativsystemet til en rekke mobiler. Men en del mobilleverandører har gjort det vanskelig for brukerne å skifte ut den originale programvaren med et brukeren selv velger. Ikke minst gjelder det brukere av mobiler som er såpass gamle at de ikke lenger mottar programvareoppdateringer fra leverandøren.

Da kan muligheten til å installere nyere Android-utgaver fra en tredjepart bidra til å forlenge faktiske levetiden på enheten.

Ved å låse opp bootloaderen gis brukeren så godt som full kontroll over enheten. Ulempen er at enkelte applikasjoner, blant annet applikasjoner som har en eller annen DRM-funksjon, kan slutte å fungere.

Chou skriver ikke i kunngjøringen om hvorvidt selskapet også vil låse opp bootloaderen til eksisterende modeller, men trolig gjelder det bare framtidige produkter.

Også Sony Ericsson kunngjorde en lignende endring i mars i år, men bare for de nyeste modellene.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.