HTC avduket mobil med 3D-grafikk

HTC bygger videre på selskapet Touch-familie og kommer til sommeren med en mer avansert modell.

HTC avduket mobil med 3D-grafikk

HTC bygger videre på selskapet Touch-familie og kommer til sommeren med en mer avansert modell.

HTC avduket i dag offisielt det nyeste medlemmet av selskapet Touch-familie med mobiltelefoner, Touch Diamond. Mobilen tar i bruk det nye 3D-baserte brukergrensesnittet TouchFLO 3D, som skal gi animert tilgang tilgang til alt fra e-post og tekstmeldinger til bilder og websider.

    Les også:

Mobilen tar også i bruk en ny berøringsfølsom kontrollfunksjon som skal gi utvidet mulighet til å styre mobilen.

Selv om Touch Diamond er basert på Windows Mobile 6.1 Professional, er den utstyrt med en ny, spesialtilpasset nettleser i stedet for Internet Explorer. I denne kan brukeren enklere zoome og panorere websider med én hånd.*

Mobilen har også et akselerometer, slik at visningen kan roteres fra portrett- til landskapsmodus når mobilen snus sideveis.

Både ned- og opplasting av data til Internett skal kunne gjøres raskt via turbo-3G. Den støtter HSDPA-hastigheter på inntil 7,2 megabits per sekund, men også HSUPA-tilkobling. Ingen norske mobiloperatører har foreløpig lansert støtte for HSUPA, som er oppstrømvarianten av HSDPA.

I tillegg har mobilen støtte for Bluetooth og WLAN (802.11b/g). Den leveres også med innebygd GPS-mottaker med støtte for Assisted GPS.

HTC Touch Diamond skal leveres med en egenutviklet Youtube-applikasjon for å se på videoinnhold. Den vil også leveres med innebygd støtte for Google Maps.

Skjermen til mobilen er på 2,8 tommer med VGA-oppløsning (480 x 640 punkter).

Kameraet i mobilen støtter oppløsninger på opptil 3,2 megapiksler. Det er utstyrt med autofokus og videofunksjon.

Mobilen leveres som vanlig med HTCs eget ExtUSB-grensesnitt, som i praksis er mini-USB og audio jack i ett.

Touch Diamond har 192 megabytes med RAM, samt 256 megabytes med ROM for systemet. Den leveres også med 4 GB flashminne som er tilgjengelig for brukeren. Prosessoren er klokket til 528 MHz og er basert på brikkesettet Qualcomm MSM 7201A.

Mobilen veier 110 gram og måler 102 x 51 x 11,3 millimeter.

Taletiden med GSM er oppgitt til å være inntil 330 minutter. Standbytiden med GSM er på inntil 285 timer, eller 100 timer med push e-post aktivert.

HTC Touch Diamond vil første bli tilgjengelig i Norge i slutten av juni. Forventet utsalgspris uten abonnement ligger på mellom 4500 og 4700 kroner. Med abonnement vil prisen ventelig være omtrent 2000 kroner lavere.

*Det har senere vist seg at nettleseren det er snakk om er Opera Mobile 9.5

Til toppen