FORBRUKERTEKNOLOGI

HTC-avhoppere med egne mobiler

Kazam til Norden innen jul.

Utseendet til Kazam-mobilene forteller lite. Trooper-modellene nederst, Thunder øverst til høyre.
Utseendet til Kazam-mobilene forteller lite. Trooper-modellene nederst, Thunder øverst til høyre. Bilde: Kazam
6. nov. 2013 - 10:26

To britiske avhoppere fra den taiwanske mobilleverandøren HTC, Michael Coombes og James Atkins, kunngjorde i juni at de hadde startet et eget selskap, Kazam, som skulle tilby smartmobiler etter en ny modell.

– Vi tar sikte på å tilby kvalitetssmartmobiler som er tilgjengelig for alle. I tillegg vil vi fornye innen områder som ofte oversees. Slik frigjør vi oss og gjør oss spesielle, heter det i markedsbudskapet.

Et annet budskap er at det enkle ofte er det beste: Kazam lover det du trenger, verken mer eller mindre.

Den første kolleksjonen ble presentert i går, og det ble sagt at Kazam kommer til Norden og andre europeiske markeder innen jul. Verken priser eller utsalgssteder ble nevnt.

Kazam-mobilene kjører ren Android 4.2, uten tilleggsskall. De er fordelt på en forholdsvis høyt spekket serie, «Thunder», og en forholdsvis lavt spekket, «Trooper». Foreløpig er det bare én Thunder, med 4,5 tommers skjerm, mens det er fem Trooper, med skjermer på 3,5, 4,0, 4,5, 5,0 og 5,5 tommer. Det er varslet en Thunder med 5,0 tommers skjerm.

Alle Kazam-mobilene leveres med doble SIM-spor. Du kan ha ett SIM-kort for privat bruk og ett for jobb. Eller du kan ha ett norsk kort og ett utenlandsk.

I tillegg leveres alle med garanti om gratis skjermskifte det første året, i tilfellet glasset skulle knuses. I tillegg loves en supportordning, «Kazam Rescue»: Den lar Kazam-folk fjernstyre mobilen for å hjelpe med oppsett eller andre problemer.

Andre felles egenskaper er utvidbart minne (spor for microSD-kort) og uttakbart batteri, samt kameraer, GPS og så videre.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.