RESULTATERFINANS

HTC kutter vekstanslag

Dårlig uke for Samsungs og Apples viktigste utfordrer.

25. nov. 2011 - 09:38

Mobiltelefonprodusenten HTC, som er verdens fjerde største aktør i markedet for smarttelefoner, advarte denne uken sine investorer om at veksten i fjerde kvartal blir langt svakere enn tidligere forventet.

Fra å ha hatt en årlig vekst på mellom 20 og 30 prosent, venter selskapet nå null vekst fra fjerde kvartal i fjor til fjerde kvartal i år. Det melder Reuters som kunne rapportere at selskapets aksjer falt som en stein på Taiwan-børsen da nyheten ble kjent. Aksjen falt 7 prosent, og nådde det som er maksimalgrensen en aksje kan falle på en dag før handelen stoppes på Taiwan-børsen. Også fredag fortsetter kursen å falle.

De nye forventingene fra selskapet indikerer at omsetningen vil falle mellom 20 og 25 prosent fra tredje kvartal.

HTC melder imidlertid at de har stor tro på at veksten vil ta seg opp i løpet av første halvår neste år.

Men dette var ikke det eneste som sørget for at aksjonærene i HTC har hatt en dårlig uke. Tirsdag ble det kjent at S3 Graphics tapte et patentsøksmål mot Apple i det amerikanske handelstilsynet, International Trade Commission (ITC).

HTC kjøpte tidligere i år S3 Graphics nettopp fordi selskapet eier en patentportefølje som kan bli et godt våpen i patentkrigen med Apple. Apple og HTC har også flere patentstrider gående, og dersom ITC hadde kommet med en avgjørelse i S3 Graphics sin favør, ville det kunne utløst hyggelige lisensinntekter for det taiwanske selskapet.

Nå spørs det om oppkjøpet vil bli gjennomført, og hvor mye HTC må betale for å komme seg ut av avtalen med S3 Graphics sine aksjonærer.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.