TELEKOM

HTC lanserer verdens dyreste og største mobil

HTC, lanserte i i går tre nye modeller. Advantage har absolutt alt, men prisen blir frisk.

14. feb. 2007 - 09:15

HTC (tidligere Qtek) er med sin satsning på Windows en favoritt for mange i IT-bransjen (hele Telenor-ledelsen bruker HTC-mobiler) og nå er selskapet klar med en ny toppmodell.

X7500 Advantage heter selskapets nye versting og HTC tar her et nytt skritt mot PCen, for mobilen kan brettes ut til å bli noe som ser ut som en mini-bærbar PC. På flere måter minner X7500 om Ultra Mobile-konseptet til Microsoft.

Meningen er åpenbart å gi et enda bedre tastatur og skjerm enn de store PDA-mobilene HTC, HP og Blackberry hittil har tilbudt. Skjermen er på hele 5 tommer og Advantage har et løst tastaturet - tastaturet er en slags dockingstasjon for maskinen.

Mobilen har også 3G og den raskere HSDPA-standarden som gir 2-3 Mbits og en 3 megapixel-kamera.

Og selv uten tastaturet blir dette en stor mobil: Målene er 13,3 x 9,7 x 2 centimeter og vekten er et tredjedels kilo.

X7500s hovedattraksjon er en skjerm på hele 5 tommer. Med i maskinen følger det dessuten en harddisk, et litt utradisjonelt og kanskje gammeldags valg. For harddisker spiser mer strøm enn flash-minnne.

Prisen blir da også frisk: 1500 dollar påstår enkelte nettsteder, noe som høres drøyt ut. Mobilen kommer i salg i mars i Sverige og har også innebygget GPS. Og den blir rådyr - 10.000 kroner, bekrefter HTC Sverige til di.se.

Dermed er den uten sammenligning den dyreste mobilen - så lenge man holder seg unna mobiler som er pyntet med diamanter eller edle metaller, slik Nokia har gjort med sin Vertu-serie.

HTC lovet tolv nye modeller i år og viste frem ytterligere to modeller i Barcelona.

HTC S710 er en PDA-mobil med en listen skjerm, men utrekkbart tastatur.

P3350 er en oppgraderinger av eksisterende modeller med et tastatur som skyves iunn under mobilen. P3350 har Windows Mobile 6.0. Kamera og vil koste rundt 4.000 kroner i Sverige.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.