AVTALER & KONTRAKTER

HTC må betale Microsoft for Android-mobiler

Uklart om det er Linux som er årsaken.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. apr. 2010 - 11:34

Microsoft kunngjorde i går at selskapet har blitt enige med mobilleverandøren HTC om at sistnevnte skal betale royalties til Microsoft for teknologier i HTCs Android-mobiler som dekkes av Microsofts patenter.

- HTC og Microsot har en lang historie med teknisk og kommersielt samarbeid, og dagens avtale er et eksempel på hvordan bransjeledere kan komme fram til kommersielle ordninger som omhandler immateriell eiendom, sier Horacio Gutierrez, assisterende sjefadvokat i Microsoft, i en pressemelding.

Gutierrez vil overfor Cnet News ikke si noe om hvilke teknologier de aktuelle patentene dekker. Men det er ikke utenkelig at patentene Microsoft tidligere har hevdet at berører Linux, i alle fall er en del av ordningen. I så fall vil trolig også Android-baserte mobiler fra andre leverandører enn HTC være berørt av Microsofts patentkrav.

En alternativ forklaring på avtalen, som nettstedet Techcrunch foreslår, er at patentene HTC har inngått med Microsoft vil kunne hjelpe mobilleverandøren i striden med Apple. Apple har nemlig saksøkt HTC for å krenke mer enn 20 av selskapets iPhone-relaterte patenter.

Microsoft har ikke villet fortelle offentlig hvilke patenter det er snakk om eller hvilke deler av Linux som angivelig berøres av disse. Selskapet har inngått patentavtaler med en rekke selskaper som leverer Linux-baserte produkter, men etter det digi.no kjenner til, har ikke Microsoft gått til rettslige skritt for å håndheve patentene overfor selskaper som ikke har inngått noen avtale.

I et slikt tilfelle ville selskapet måtte fortelle offentlig om hvilke patenter som er berørt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.