BEDRIFTSTEKNOLOGI

HTC-mobiler kan snart låses helt opp

Skal kunne gjøres via offisielt, webbasert verktøy.

Bilde: HTC

HTC lovet i slutten av mai at selskapet ikke lenger vil låse bootloaderen til selskapets Android-mobiler. Dette vil gi brukerne større kontroll over egne mobiler.

I en oppdatert kunngjøring forteller selskapet at det har kommet fram til at dette kanskje ikke er helt den rette måten å gjøre det hele på. Selskapet skriver at en ulåst bootloader åpner for modifikasjoner som kan få negative følger for driften, sikkerheten og brukeropplevelsen.

Derfor leveres fortsatt også de nyeste HTC-mobilene med låst bootloader.

I stedet vil selskapet tilby en webbasert løsning som gjør det mulig for brukerne å låse opp bootloaderen på egenhånd.

For at dette skal være mulig å gjøre, kreves det at HTC gir ut en programvareoppdatering til hver enkelt modell. I første omgang er det bare Sensation-modellen som får en slik mulighet. Oppdateringen til denne mobilen skal gjøres tilgjengelig i løpet av august.

Brukere som ønsker å låse opp bootloaderen til mobilen, må via det kommende webverktøyet opprette en konto. Det må oppgis en gyldig epostadresse og brukeren må akseptere at opplåsing kan føre til hele eller av deler av garantien annulleres.

Brukerne må koble mobilen til en pc og bruke Android SDK til å hente ut en enhets-id som deretter oppgis til webverktøyet. Dette vil deretter sende en nøkkel til brukeren per epost. Nøkkelen må tastes inn på mobilen for at opplåsingen skal settes i gang.

Nå er det ikke slik at det ikke har vært mulig å låse opp bootloaderen til HTCs Android-mobiler. Det har vært mulig lenge via tredjepartsverktøy. Forskjellen nå er at den nye muligheten er en funksjon som har gått gjennom HTCs egen kvalitetskontroll.

Det er trolig de mulighetene som opplåsingen åpner for, som gjør at selskapet tar visse forbehold i forhold til garantien.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.