JUSS OG SAMFUNN

– HTC One blir ikke mer forsinket

Mener at omstridte mikrofoner fortsatt kan brukes.

HTC One er smartmobilen som skal vinne tilbake tapte markedsandeler for HTC. Hovedkonkurrenten er Samsungs nye Galaxy S 4. Alt tyder på at HTC One vil kunne gi Samsung-mobilen betydelig konkurranse, men det forutsetter at den ikke blir ytterligere forsinket.
HTC One er smartmobilen som skal vinne tilbake tapte markedsandeler for HTC. Hovedkonkurrenten er Samsungs nye Galaxy S 4. Alt tyder på at HTC One vil kunne gi Samsung-mobilen betydelig konkurranse, men det forutsetter at den ikke blir ytterligere forsinket. Bilde: Simon Dawson/Bloomberg/Getty Images/All Over Press
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. apr. 2013 - 11:34

HTC mener at selskapet fortsatt vil kunne levere flaggskipmobilene med de mikrofonene som selskapet allerede har kjøpt inn fra STMicroelectronics, til tross for at en nederlandsk domstol tidligere denne uken forbød elektronikkleverandøren å levere slike mikrofoner til andre enn Nokia. Årsaken til forbudet er at mikrofonene er oppfunnet av Nokia, som har fått mikrofonene produsert til egen bruk hos STMicroelectronics.

Ifølge enkelte kilder skal striden dreie seg om hvorvidt avtalen mellom Nokia og STM innebærer at det må gå seks eller tolv måneder før STM kunne selge mikrofonene på det åpne markedet.

De aktuelle mikrofonene er solgt til HTC før det hadde gått tolv måneder. Mobilleverandøren har tatt dem i bruk i toppmodellen HTC One, som snart kommer på markedet.

HTC vil ikke kunne kjøpe flere slike mikrofoner, men i en uttalelse som er gjengitt av The Verge uttaler selskapet at det vil kunne bruke mikrofonene det allerede har kjøpt, «fordi de ble kjøpt i god tro». HTC presiserer også at søksmålet ikke er rettet mot HTC, men mot STMicroelectronics, og at selskapet selv er en uskyldig tredjepart.

Nokia er ikke nødvendigvis enig i dette og har allerede uttalt at HTC ikke har noen lisens eller autorisasjon til å benytte mikrofonene. Ifølge HTC skal Nokia ha forsøkt å stoppe bruken av de allerede solgte mikrofonene, men skal ikke ha lykkes med dette.

Ifølge The Verge opplyser HTC at selskapet vil gå over andre mikrofoner så snart lageret med mikrofoner fra STMicroelectronics er tømt.

Videoen nedenfor viser hva Nokias mikrofonoppfinnelse egentlig dreier seg om.

Det er fortsatt uklart når HTC One vil komme på markedet. Datoene som norske forhandlere oppgir for leveringsstart strekker seg fra begynnelsen av mai til begynnelsen av juni.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.