HTC satser på et tredje operativsystem

Uvanlig valg i ny smartmobil.

HTC satser på et tredje operativsystem

Uvanlig valg i ny smartmobil.

HTC var opprinnelig kjent for kun å levere Windows Mobile-baserte smartmobiler, men har siden Android-plattformen kom på banen, satset stadig mer på denne.

I går kunngjorde selskapet at det denne våren skal lansere en smartmobil som er basert på Qualcomms Brew Mobile Platform. Brew (som er en forkortelse for Binary Runtime Environment for Wireless), ble lansert allerede i 2001, men har primært blitt brukt i mobiltelefoner med støtte for CDMA-systemet. Derfor er det temmelig ukjent i vår del av verden, mens det er relativt vanlig i USA og Japan.

Bortsett fra valget av plattform, er ikke HTC Smart spesielt oppsiktsvekkende. Den har 2,8 tommers berøringsskjerm, 300 MHz prosessor og er ellers forholdsvis ordinært utstyrt til smartmobil å være. Men den skal leveres med HTCs eget brukergrensesnitt, Sense.

- HTC har alltid fokusert på å lytte til kundene og angi nye mobilkategorier, og HTC Smart er svaret på etterspørsel blant kunder i hele verden etter en telefon som er enklere å bruke samt rimelig i innkjøp, sier Peter Frølund, salgs- og markedsføringsdirektør i HTC Nordics, i en pressemelding.

Mobilen skal også tilby en rask og enkel måte for å se hva venner driver med via forskjellige sosiale nettverk, samt raskt kommunisere over telefonen, gjennom tekstmeldinger eller e-post.

Ifølge HTC kommer mobilen i salg i blant annet Europa i løpet av våren.

Til toppen