BEDRIFTSTEKNOLOGI

HTC satser på innhold til eget nettbrett

Scribe-teknologien og multimedietjenester skal gjøre «Flyer» unik.

Bilde: HTC
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. feb. 2011 - 12:04

HTC kunngjorde i dag at selskapet første nettbrett, som kalles for Flyer, skal komme salg i mange land i andre kvartal.

Det skal en del til for å vekke oppmerksomhet i flodbølgen av nye Android-produkter som kommer våren. Derfor vil HTC tilby det kommende nettbrettet med funksjonalitet og tjenester som gjør at det skiller seg ut i mengden.

Det mest oppsiktsvekkende er det kanskje at nettbrettet leveres med en penn eller stylus som man kan bruke på skjermen. Slike penner var vanlige tidligere i forbindelse med trykkfølsomme skjermer og brukergrensesnitt som var lite tilpasset bruk av tykke fingre på skjermen.

Nå er ikke tanken til HTC at man skal gå tilbake til dette krabbestadiet. Skjermen er kapasitiv og man skal helt fint kunne bruke fingrene.

Pennen skal brukes samme med HTCs Scribe-teknologi. Dette er en løsning for digitalt blekk og håndskrift, tegning og signering på skjermen. Kombinert med denne er en utvidet løsning for å skrive notater. Denne notatskrivingen kan kombineres med en funksjon som kalles Timemark. Da kan man spille inn lyden fra for eksempel et møte, og notere samtidig. Notatene og lydopptaket vil kombineres i en tidslinje, slik at dersom man velger et ord i notatene, blir man umiddelbart ført til det tidspunktet i lydopptaket da ordet ble skrevet.

HTC Flyer gjeninnfører stylusen, men kun som et supplement for bruk sammen med ny funksjonalitet.
HTC Flyer gjeninnfører stylusen, men kun som et supplement for bruk sammen med ny funksjonalitet. Bilde: HTC

Notatene er også integrert med kalenderen, som vil spørre om det skal opprettes et nytt notat ved påminnelser til avtaler. Ved periodiske avtaler vil brukeren bli spurt om hun vil fortsette der det forrige møtet ble avsluttet. Nettbrettet skal også ha integrert synkronisering med notattjenesten Evernote.

HTC kunngjorde tidligere i februar at det har kjøpt videoselskapet Saffron Digital og investert i spillselskapet OnLive. Det er trolig resultatene av disse avtalene som nå kommer til syne gjennom Flyer.

Nettbrettet skal være den første enheten som leveres med støtte for HTC Watch, en ny nedlastingstjeneste for video. Tjenesten skal tilby flere hundre høyoppløste filmer fra store filmselskaper, som skal gjøres tilgjengelige gjennom progressiv nedlasting. Det vil si at avspillingen kan starte umiddelbart.

Integrasjonen med OnLine skal gi brukerne tilgang til en nettskybasert spilltjeneste. Spillene kan spilles direkte på Flyer eller på en tv via de trådløse nettverket til nettbrettet. Det loves tilgang til spill som Assassin’s Creed Brotherhood, NBA 2K11 og Lego Harry Potter.

HTC Flyer inkluderer også en nettbrett-tilpasset utgave av selskapets Sense-brukergrensesnitt. Nettbrettutgaven skal ha en tredimensjonal hjemmeskjerm og en spesiell karusell med widgeter som skal kunne plassere informasjonen og innholdet er viktigst for brukeren, i sentrum av opplevelsen.

Selve maskinvaren er plassert i et skrog av helstøpt aluminium. Det har en sjutommers skjerm med oppløsning på 1024 x 600 piksler og veier 415 gram.

Nettbrettet er utstyrt med en ikke navngitt prosessorer klokket til 1,5 GHz. Denne har tilgang på 1 gigabyte med RAM. Den interne lagringsplassen er på 32 gigabyte. I tillegg støttes microSD 2.0-kort.

HTC opplyser ikke i pressemeldingen hvilken versjon av Android som vil følge med Flyer, men selskapet skal under dagens pressekonferanse ha fortalt at det er snakk om Android 2.4. Dette er en versjon skal være tilnærmelsesvis identisk med versjon 2.3 og dermed beregnet først og beregnet for smartmobiler. Nettbrett-tilpasningen skjer derfor kun gjennom Sense.

Flyer skal leveres med en 4000 mAh batteri som skal tilby standbytider på opptil 1470 timer eller inntil fire timer kontinuerlig videoavspilling. Begge deler er noe svakere enn det Samsung Galaxy Tab tilbyr på papiret.

HTC har foreløpig ikke kunngjort hva Flyer vil koste.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.