HTC skal «strømlinjeformes»

Satser på drastisk reduksjon av driftsutgiftene.

HTC skal «strømlinjeformes»
Styreleder i HTC, Cher Wang, har ikke greid å snu skuta etter at hun i mars i år overtok også som CEO i selskapet hun var med på å grunnlegge i 1997. Bilde: HTC

I går ble det kjent at Lenovo skal fjerne flere tusen stillinger globalt, blant annet på grunn av begrenset suksess i smartmobilmarkedet. Dette utgjør omtrent 5 prosent av de ansatte.

Nå er det klart at også HTC må gjennom en ny kuttrunde. Selskapet kunngjorde i dag et omstillingsprogram som skal lede fram til en mer smidig forretningsmodell som ledelsen tror vil kunne føre til lønnsom vekst.

Programmet inkluderer etableringen av nye forretningsenheter, mer konsentrert satsning på dyrere smartmobiler og tilknyttede livsstilprodukter.

Les også: Lenovo varsler betydelige stillingskutt 

Kutt

Omstillingen innebærer også det HTC kaller for en strømlinjeforming av driften, noe som i praksis i alle fall betyr kutt i antallet ansatte. Det er ventet at 15 prosent av de ansatte vil miste jobben, noe som skal bidra til målet om 35 prosent reduksjon i driftsutgiftene.

Omstillingsprogrammet kommer etter at selskapet tidligere denne måneden kunngjorde at forrige kvartal endte med et driftsresultat på minus 5,1 milliarder taiwanske dollar (omtrent 1,3 milliarder kroner) av en omsetning på 33,0 milliarder taiwanske dollar.

Som digi.no skrev om tidligere denne uken, har resultatene også fått følge for aksjekursen. Markedsverdien til selskapet var da lavere enn kontantbeholdningen.

Les mer: Liten tro på HTC