RESULTATERFINANS

HTC ut av hengemyra

Har kanskje snudd tap til overskudd med nytt flaggskip.

HTC ligger svært langt bak sine internasjonale konkurrenter, men ser tegn til bedring med lanseringen av nye HTC One M8 (bildet).
HTC ligger svært langt bak sine internasjonale konkurrenter, men ser tegn til bedring med lanseringen av nye HTC One M8 (bildet). Bilde: HTC
6. mai 2014 - 12:07

HTC gjorde opp fjoråret med et lite overskudd, men det var bare fordi de solgte ut sin eierandel av hodetelefonprodusenten Beats Electronics.

Selskapets egen kjernevirksomhet har slitt med sviktende salg og underskudd i flere påfølgende kvartaler. Krisen var et faktum da fjorårets nye flaggskip, smartmobiltelefonen HTC One, måtte utsettes grunnet problemer med å skaffe nok komponenter.

Det ble et digert skår i gleden, ettersom modellen tross alt fikk gode skussmål av mange anmeldere.

Nå kan det taiwanske selskapet være på vei ut av hengemyra. Nye prognoser lagt frem i dag viser at regnskapet er i ferd med å gå i balanse.

Det er takket være årets nye flaggskipmodell HTC One M8, som har gjort det bedre enn sin forgjenger, melder Reuters.

I kvartalet april-juni regner HTC nå med en omsetning i størrelsesorden 65-70 milliarder taiwanske dollar. Det tilsvarer 12,9 til 13,8 milliarder kroner.

I fjor på samme tid omsatte de riktignok for mer med 70,67 milliarder taiwanske dollar, men da med lagt svakere marginer enn de venter denne gangen.

Bruttomarginen andre kvartal 2014 blir på mellom 21,3 og 22 prosent, ifølge prognosen selskapet la frem tirsdag.

Ved halvårsmerket vil HTC trolig nå «break even» eller lønnsomhet, ifølge finansdirektør Chialin Chang. Det betyr at de har tjent inn underskuddet i første kvartal som var på 1,88 milliarder taiwanske dollar.

HTC One M8 debuterte nettopp på 7. plass på Netcoms liste over de mest solgte smarttelefonene i Norge. Det er første gang siden september i fjor at selskapet er inne på topplisten.

Modellen ble godt tatt imot da den ble anmeldt av våre kolleger i DinSide.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.